Kezdem is rögtön a kivétellel, ami nem más, mint a nagysikerű
Renegade (A fejvadász)
Hogy mekkora siker volt, arról pár adat. 100 országban, több mint 12 nyelven vetítették. Egyszerűen kikerülhetetlen volt 1992-ben. Lorenzo Lamas talán legsikeresebb szerepe. 109 részt élt meg a széria, ebből is látszik, hogy vevők voltak rá az emberek. A történet egy Reno Rains (Lorenzo Lamas) nevű férfiról szólt, akit megvádoltak majd elítéltek a felesége meggyilkolása miatt. A börtönből megszökik, majd az egyik legjobb fejvadászt (Branscombe Richmond) küldik utána. Hamarosan társak lesznek, Reno felveszi Vince Black nevet. A fő szál, hogy Reno megpróbálja kideríteni, hogy ki és miért ölte meg a felségét, közben a fejvadásszal együtt üldözik a rossz fiúkat és megvédik az ártatlanokat. Elsőre nem nagy számnak hangzik, de a jól eltalált karakterek és a zene simán eladhatóvá tette az alkotást. Jó hír, hogy akinek kimaradt pótolhatja, hiszen hamarosan az RTL klub vetíti minden hétköznap 15:30-tól. Már az intró is tökéletes.

Cobra (Kobra)
Michael Dudikoffot se kell bemutatni senkinek, hisz ő is Lorenzo Lamas generációjához tartozik. Kimondhatatlan mennyiségű B-film mellett, egyszer csak ráakadtam erre a sorozatra, amit egy film vezetett fel. Robert „Scandal” Jackson (Michael Dudikoff) kommandós az egyik akció során elég csúnyán megsérül. Hamarosan egy magánklinikán köt ki, ahol picit átműtik az arcát és új életet kezdhet. Rövidesen felkeresi egy csinos hölgy Danielle Lapoint (Allison Hossack) és felajánl egy munkát. Egy csapat vezetője lehet, akik az igazságért küzdenek. Nem nagy szám, de volt itt menő kocsi (nehéz kitalálni a címből), egy szép szőke nő, ami 1993-ban még elégnek bizonyult, hogy kettőnél több részt levetítsenek. Az intró itt is pörgős.

Hex (Boszorkák)
Sokat gondolkoztam, hogy bevegyem e ide harmadiknak. Szinte mai darab (2004), megélt két évadot és különösebb baj nem volt vele, de az emberek nem szerették. Pedig minden adva volt egy jó kis tinédzseres misztikus, boszorkás alkotáshoz. Angliában egy kastély iskolaként működik, de hamarosan egyre több titok derül ki a sötét múltról, majd felbukkan egy bukott angyal. Az első évad központi karaktere Cassie (Christina Cole) talál az alagsorban egy vázát, amitől megváltozik az élete. Szép volt, jó volt, megnéztem, néha még tetszett is és lett volna még benne potenciál, ha nem két teljesen eltérő évadot mutattak volna, hanem szépen felépítik az egyébként remek angyalos mítoszra a saját történetüket. A tipikus lehetett volna más is, de nem. Intró szinte semmit sem mutat. Bár ennyire sötét volt a hangulat.