Először is itt van egy premier sorozat
Fringe – Jelenleg első évados, eddig két rész.
Sokat még nem lehet elmondani két rész után, de nekem bejön. J.J. Abrams egy kisebb hallgatás után jelentkezett ezzel a picit X-akták beütésű sorozattal. Egy csinos F.B.I. nyomozónő van a középpontban és furábbnál furább esetekkel találkozik. Kavarják majd a nagykutyák a szálakat és persze sose lehet tudni, hogy ki mond igazat és kiben lehet megbízni. Érdekesség, hogy a Transformers íróitól – ha csak a robotos filmből indulunk ki - szokatlan ez a fajta nyomozgatós, kicsit lassú történetvezetés, de szerintem működik, sőt Amerikában elég sok nézőnek örvend már most, két rész után is. Mérget vennék rá, hogy egyszer nálunk is adják majd, hisz sokan szerették régen az X-aktákat is. Ajánlom azoknak, akik szeretik az ilyen nyomozgatós, misztikus, ezáltal picit vontatottabb szériákat.

Moonlight (Holdfény) – Első évad már lement (jelenleg a viasat 3 adja, eddig 4 részt adtak)
Nem vámpíros sorozat, csak egy magánnyomozóról szól, aki egészen véletlenül vámpír. Megesik néha az ilyen baleset, hisz tudjuk, hogy senki sem tökéletes. Tehát van egy vámpír nyomozó, aki végzi a dolgát (néha gonoszakra vadászik) és igyekszik elkerülni, hogy fény derüljön valódi kilétére. Nem is szívja a csinos lányok vérét, hanem egy haverjától szerzi be, aki a hullaházban dolgozik (így könnyű). Már az első munkája során megismerkedik egy csinos riporternővel, akivel ezután majd együtt … (lesznek). Elvakult vámpírrajongóknak (mint én) nem szabad kihagyniuk, de igazából nincs benne semmi plusz, amit ne láttunk volna már máshol, ha tetszett az Angel, Buffy, akkor egy próbát megér, mondjuk másabb a szituáció. Az alapötlet egész kellemesnek mondható.

Pretender (Kaméleon) – 4 évados volt annak idején (jelenleg az RTL klubon megy)
Régebben írtam róla. Van egy központ, aki amolyan zseni gyerekekkel foglalkozik és különböző kutatásokban használják fel őket. Egyszer az egyik alany megszökik és ezzel kezdetét veszi a hajsza. A központ vissza akarja kapni a legtehetségesebb kaméleonját. Jarod közben igyekszik kideríteni a múltjáról minél többet, közben pedig a képességeit felhasználva segít az embereken. Nagyon jó sorozat, ami akkoriban újítónak számított. Sok rajongója akadt még hazánkban is, de egyszer csak csúful abbahagyták itthon a vetítést. Akinek kimaradt, feltétlenül pótolja, mert egy kellemes darab (még mai szemmel nézve is).

Californication (Kaliforgia) – Az első évad lement (jelenleg második évados)
Mulder ügynök tökös csávó szerepben - egy alkotói válságban lévő írót alakít, aki minden este más nő(jé)t visz haza, balhézik, polgárt pukkaszt, meg miegymás. A Showtime csatorna már a 4. epizód levetítése után berendelte a második évadot, miközben Ausztráliában a katolikus keresztény egyház a sorozat betiltásáért harcol... Ez még mindig nem elég kedvcsinálónak? A te bajod... Vigyázat, már a promo is halálos!!