Miután szétszaggattam a fóliát barbár módon, kiesett a naptár. Jó dolog, hogy kapunk Witchert (igaz tavalyi játék), meg Larát, akinek nincs feje, de kérem szépen ott a Red Alert 3. Ott van az az öt dekoratív hölgy, tessék már összehozni ebből valamit. Gemma Atkinsont raktátok volna rá, na az cool lett volna. Nem rakom ki a kalendáriumot bocs, odaadom havernak, ő úgyis odavan a játékos izékért, így legalább nem megy kárba. Aztán ott a címlap. Pofán lő a katona és elkönyvelhetjük, vagyis csak én, hogy már megint háborúzni fognak a FPS huszárok. Viszont a Fallout 3 de személy szerint én még oda szúrtam volna valahova a Red Alert 3-at is. Tudom, már ezer éve tesztelték mások, meg tulajdonképpen ez már ciki, meg konkurencia harc és az a sikk, ha minél exkluzívabb cím kerül fel ide, de legalább valami szép lánykát fel lehetett volna rakni, mondjuk Ivana Milisevicset abban a cuki sapkában (oda írhattátok volna, hogy csábít a RA3, vagy tudom is én). Nem mintha rossz lenne ez a címlap, de én már unom a sok FPS-t. A múltkor is akciózás volt (a Deus Ex nem annyira, de ott virított a kopasz csávó lent).

A szokásoknak megfelelően köszöntő (valaki szokta olvasni őket, vagy csak én vagyok annyira elszánt, hogy ezt is magamévá teszem?). Teljesen megújul a magazin? Új rovatok? Új DVD melléklet? Na erre kíváncsi leszek, hajár hajrá lányok. Picit meglepődtem, hogy erre a számra is jutott újdonság, mégpedig a hazai játékfejlesztők, managerek stb. mondják majd meg a magukét. Jó ötlet nagyon és remélem, hogy nem olyan néha van, néha nincs rovat lesz belőle, mint a Futottak még (Miguelre szükség van, most is behaltam azon a mondaton, hogy „Nem, azt hiszem nem vagyok hajlamos a függőségre – legalábbis a hangok ezt mondják…” ). Azt hiszem, hogy nem kell kommentár hozzá, eredeti az biztos. Az újság első pár oldalához egyéb hozzáfűzni való nincs, maradt a szokásos tartalom rész és a többi és a többi bla bla bla.

A bemutatóknál találkozhatunk majd a SW: TOR-al, megjegyzem, hogy a Star Wars hallatán a Föld lakosságának a fele tuti, hogy nyál csorgatva ordibálja, hogy ez a legjobb dolog, amit valaha is kitaláltak, így a siker, ha nem is borítékolható előre, de nem lehet majd szó nélkül elmenni az alkotás mellett. Lesz még Guitar Hero, Rock Band és a hogyan rázzuk szét a házat, esetleg csavarjuk fel a szőnyeget. Készül a LotRO, de nem lesz Balrog féle balhorog, legalábbis nem csaphatunk csak úgy oda neki. Milyen megalázó lenne, ha egy nulladik típusú kis szőrös talpú hobbit leverné. ArmA2 a realisztikus katonai szimulátor. Azért még mindig érdemesebb bevonulni, ha igazi fegyvert akarunk markolászni és tankban izzadni, valamint aknákat keresni, igaz, hogy az veszélyesebb, de ott megtapasztalod, hogy milyen a katonák élete. Azt már meg sem említem, hogy paksi lakosok előnyben, talán ott akad majd olyan gép, ahol el is indul. BlizzCon 2008 a menő, vagyis tökéletes játékok lelőhelye. Nem tudod mi az a StarCraft, Diablo, WoW? (gyorsan lapozz tovább és ne mond el senkinek). Ezek után megtudhatjuk, hogy miként hat a pénzügyi válság a játékiparra. Erősen ajánlott az elolvasása.

Ismerkedjünk meg az ismertetőkkel is. Call of Duty 5 (vagyis World at war), ahogy az sejthető volt. Exclusive, csak most, csak nekünk, Chuck Norris, hiper-szuper teszt. A negyedik rész próbáltam, de ez még kimaradt. Elnézve a képeket, elég komoly alkotás, így eltölthetek ezzel is pár romantikus pásztorórát.

Fallout3, a régóta várt messiás. Sokan könnyes arccal bólogatnak és mondogatják, hogy végre valami jó, végre valami eredeti, ami megéri az árát. Elkezdtem spórolni, legalább egy mezei kiadás legyen már meg nekem is.

James Bond és a buta játéka. Nem értem, hogy mi a baj vele, hisz a filmben is többet lőnek és rúgnak, mint egy Rambó, illetve egy Jackie Chan alkotásban, így a játék hozta az elvárt színvonalat. Jó elismerem, hogy nincsenek benne nők és nem lehet szexelni, de senki sem akar Szodoma és Gomorrát, ugye?

Red Alert 3 és a hatalmas mellek eset. Meg kell szerezni a játékot, nem tudom hogyan, de kell. Valaki nem akarja kölcsönadni nekem? Úgyis ez a divat mostanában. Mindenki kölcsön játékkal játszik. Na persze, én meg virág vagyok 140-es IQ-val. Lehet, hogy inkább erre gyűjtök és nem a Fallout3-ra. Abban úgy sincsenek jó nők. Igen, azt hiszem, hogy ez a jó megoldás, de aki kölcsönadná nekem az saját RA3-ját, szívesen elfogadom.

Ne tessék megijedni van még bőven játék teszt, csak nem akarom az összest felsorolni. Minek, hisz ott az újság nem? Ja, majd elfelejtettem, feltűnt pár új cikkíró is (MO és DÉCÉ). Újra van live-os külvilág a DVD-n és a Paraworld helyett SpellForce2 a teljes játék. Személy szerint ennek jobban örülök, hisz az utóbbi idők legjobb teljes játéka.

Összességében elmondható, hogy idén is a 13-as szám lett a legjobb, bár ez már közhely. Az ember alig győzi olvasni a sok tesztet és a DVD-t még nem is láttuk, vagy a teljes játékot, vagy a .. nem is tudom mit. Kár, hogy csak egyszer van egy évben 13-as szám.

Design: 09/10
DVD: 10/10
Tartalom: 10/10
Összesen: 10/10

Pro:
- bőség zavara
- új rovat
- új cikkírók

Kontra:
- egy évben csak egy 13-as szám van
- a Football Manager 09 értékelő doboza he-he

Archív:
08/12-es szám
08/11-es szám