Viszont elhatároztam, hogy megtöltöm ezt a postot is. Ha másért nem, még egyszer utoljára megpróbálom felkelteni az érdeklődést. Nagyon röviden a lényeg az, hogy most a kedvenc sorozataimból mutatnám be az általam csodált, szeretett színésznőket. A név mellett majd ott lesz a sorozat címe is (a gyengébbek kedvéért, he-he). Valószínű, hogy részekre bontom a listámat.

Kari Wuhrer (Sliders)
Az első kedvencem. Valószínűleg örökre első lesz nálam. 1995-ben indult ez a fantasztikus sorozat, ami már a kezdetektől magával ragadott. A széria számomra akkor vált abszolút kedvenccé, amikor 1997-ben Kari Wuhrer megjelent (Maggie néven). Máig sem tudom, hogy mi volt benne a jó. Valahogy magával ragadott a kisugárzása. Egyébként dögösen nézett ki. Az ő karaktere elég volt ahhoz, hogy hétről hétre leüljek a tv elé és izgatottan kövessem az eseményeket.

Elizabeth Mitchell (Lost)
Gondolom, hogy a Lost című sorozatot mindenki ismeri, vagy legalább hallott róla. Egyesek imádják, mások nem – mondván rétestészta jelleget öltött. Nem teszek igazságot, de nekem már az elejétől tetszik a széria. Elég egyedi története van, ami ráadásul több szálon fut, így hosszú időre garantálja a szórakozást. Mint a Sliders esetében, itt is volt egy pont, ahol döbbentem egy nagyot. Ott volt ugye egy fantasztikus második évad dupla befejezése, ami után sokan találgattak, hogy mi lesz most, hogyan tovább. Majd jött a harmadik évad és vele Elizabeth Mitchell (Juliet). Látszólag mellékszereplőnek indult, de a történet előrehaladtéval kiderült, hogy a legfontosabb láncszem ebben a globális játékban?!. Szinte ugyanazt a hatást érte el nálam ő is, mint régen Kari Wuhrer. Nálam eddig messze a harmadik évad adta a legtöbbet ebből a sorozatból. Köszönhetően Juliet csodás karakterének (többek között).

Summer Glau (Terminator, Firelfly)
A szexi terminator, aki Kristanna Lokennel ellentétben nem gonosz gép, bár a harmadik részben a női agresszor is közrejátszott abban, hogy ne tűnjön el a süllyesztőben a legendás Terminator név. Telitalálatnak bizonyult a balettes előélettel rendelkező Glau szerepeltetése a sorozatban, így engem megvettek kilóra. A színésznőről elkezdtem nyomozgatni és megtudtam, hogy egy régi?! (sokak által kedvelt) sorozatban is játszott, mégpedig a Firefly-ban. Bepótoltam azt is és nem értettem a végén, hogy miért törölték azt a szériát. Na mindegy, a lényeg az, hogy a Terminator sorozat Glau kisasszonynak köszönhetően egy darabig sokak kedvence lesz. Néha jó, néha rossz – üzemzavar is befigyel ugye.

Végezetül lenne még egy hölgy, akiről még nem döntöttem. Mondjuk van rá esély, hogy bekerül a háromba és kiszorítja Summer Glaut.
Anna Torv (Fringe)
Vadonatúj sorozat, szinte még ropog. Anna Torv egy okos F.B.I ügynöknőt alakít, aki hamarosan belekerül a sűrűbe és furábbnál furább eseteken dolgozik majd egy nem hétköznapi csoporttal. Az egész leginkább egy mai X-akták. Nagyon ígéretes sorozat és ígéretes színésznő.

Ennyi lenne elsőre. A folytatásról pedig elagyalok.