Hol is kezdjük, talán az elején, vagyis kora reggel (nálunk persze) az úszó döntőkkel, ahol 200 méter pillangóban voltunk érdekeltek Cseh László révén. Halkan jegyzem meg, hogy meg van Európa Michael Phelps-je, hiszen Lacit 400 méter vegyes után ismét csak Phelps tudta legyőzni (ki más?). Igen durva, hogy az aranyhoz világcsúcs kell, a másodikhoz pedig Európa csúcs, de az már igen jó érzés, hogy Cseh László ússza mindig az Európa csúcsokat és a harmadik helyezettek rendszerint a két klasszis mögött, fényévekkel érnek a célba. De vissza a 200 pillangóhoz, ahol újra a két zseni döntötte el az arany illetve az ezüst sorsát. Hajj ez a Phelps ijesztő, de Laci közel volt (1:52.03 és 1:52:70). Így ki lehet kapni, amikor látszik valakin, hogy csúcsformában van és mindent megtesz a sikerért, de sajnos van egy másik, aki még jobb (bár már elkezdtek vizsgálódni és.. ). Cseh László előtt le a kalappal, hisz mégis ő a világon a második legjobb úszó. És még nem is beszéltem a 200 méter vegyesről, ahol újra összecsapnak majd és itt remélhetőleg már Laci lesz az első. 2 ezüst eddig, azért nem rossz és egész biztos ő lesz a magyar olimpiai csapat legeredményesebb sportolója.

Vívás, egészen pontosan női párbajtőr. Na elkapott az ideg és a töltött káposzta is picit keserű volt ekkor. Egyszerűen röhej, ami eddig a vívásban ment. Amatőr, hozzá nem értő, ostoba bírók vezették a meccseket. Igazi vívó nagyhatalmak, ahogy az egyik kommentátor mondta, vagyis chilei, venezuelai stb. tehát ilyen vajas kenyér szintű bírák. Emberek ez az Olimpia és nem utcák terek bajnokság. Mincza Ildikó elődöntős meccsén katasztrofális hiba történt és .. szavakkal leírhatatlan. Bámulják a bírók a monitort, de értelem az nincs, mint a borjúk. Így is kiélezett harc volt, erre bele kellett piszkítani a képbe. Eredmény egy bronz meccs, amit fél három magasságában már picit higgadtabban néztem. Mondani se kell, hogy az elődöntő megfogta Mincza Ildikót, aki ellen el is húzott a kínai Li Na már 8:3-ra, de akkor – a profik kiváltsága – egy elképesztő hajrával 15:11-re győzött. Én abszolút meghatódtam és szavak helyett inkább egy videót rakok fel, amit érdemes megnézni. Minden benne van.

A kézilabdás lányok németek elleni sikere is csodálatos volt, bár kellett izgulni, de a végén egy góllal 25-24-re győztek a lányok, így a csoportban kicsit tisztult a kép, de az oroszok és a kóreaiak is velük együtt álnak. Jöhetnek az igazi ki-ki meccsek. Ha már csapatsport, akkor a női vízilabdások 7:7-et játszottak Ausztráliával egy elég harcos kis meccsen.

Sajnos a jó mindig együtt jár a rosszal és a súlyemelő Baranyai János kificamította a könyökét és a súly a hátára esett.. A legfontosabb, hogy további súlyosabb sérülés nélkül megúszta az esetet. Egyébként a 77 kg-os súlycsoport B-csoportjában indult. Ugyancsak rossz hír, vagyis inkább eredmény, hogy Bodrogi László a 27.helyen végzett a kerékpár verseny időfutamán. Ez a mezőnyverseny mellett, ahol két kör után kiállt, elég nagy csalódás.

Most hirtelen ennyi, de később persze mindenre fény derül.