Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Döbbentem tapasztaltam, hogy megújult a GURU. Na jó nem is, mert az új főnök már írta, hogy hamarosan nagyot néz mindenki. Igazából csak azért húzom a számat, mert általában ragaszkodom a megszokott dolgokhoz. Olyan ez, mintha a barátnő beújítana a fehérnemű tárában és a jól megszokott fekete selyemcsipkés bugyi helyett, valami még vadítóbb cuccban pózolni este lefekvés előtt.

Megváltozott külső, megváltozott belső. Talán a legszembetűnőbb az, hogy olyan keretes jelleget öltött a lap. Hogy értelmes legyen, elmondom, hogy arra próbálok kilyukadni, hogy a legtöbb tesztnél igyekeztek a szélek felé pakolni a képeket, a szöveg pedig belülre kerül és nincs úgy szétszórva, mint amikor illuminált állapotban nem találunk bele a WC-be (szétspriccel). Például a Shaun White ismertető nagyon szép lett, bár a játék maga félúton van a svábbogár és a szárazságtól kipállott szám sarkában összegyűlt tehénnyál között, mármint minőségében. Külön érdekesség, hogy a lapok szélén fellelhető az oldalszám (leég jól kivehető), így nem kell órákig bogarászni, hogy hol van az ominózus teszt. Sőt a játék, vagy rovat neve is helyet kapott itt, tehát, aki csak gyorsan átpörgeti a lapot, az is nagyjából képbe kerül. De vannak, úgymond rázós részek is, például a 12-13.oldal, amit már sokan emlegettek, finoman szólva is vegyes, mint a koldus ….-a. Elmondható a híres részről, hogy van még mit csiszolni rajta. Továbbá nagyon jó dolog, hogy a cikkek kezdőbetűjét kiemeljük (ennek van valami tudományos neve is, csak nem jut eszembe), csak pár helyen például a 44.oldalon KKépzeljük formával találkozunk, vagy az 58.oldalon AA nagy stb.

De nagyon beleszaladtam a dolgok közepébe, pedig a szívemnek oly kedves újítással találkoztam elöl is. A DVD tartalomnál végre kikerült a teljes lista, így lehetőség van gyorsan átfutni, hogy mi is vár ránk a lemezen, nem kell hátralapozni és forgatni az újságot. A magazin tartalom része maradt a jól megszokott átlátható módon, bár egy picit finomítottak rajta (mindig van hova fejlődni – bárcsak a játékfejlesztők is ilyen gondosak lennének, biztos nem itt tartanánk.

És mi van a tesztekkel, leírásokkal? Megvannak a szokásos minőségben. Sőt, már megtudtuk a Best of 2009-et is, tehát minden előre lefutott, a díjakat kiosztották. Ara leszek majd kíváncsi, hogy év végén hány játékot látok viszont a best of listákon. Majd szembesítem Bate, Miguel és Chris gurut, hogy mi történt he-he A következő számban várom a 2010-es évet. Haznos tanácsokat kaphatunk továbbá Miguel-től abban, hogy mit kell atomtámadás, árvíz, tíz csapás, özönvíz, vírusfertőzés után tennünk, hogy túléljünk. NAGYON BETEG ÍRÁS. Kapunk egy felturbózott hardware rovatot is, igazán méltó egy következő generációs játékmagazinhoz, szerintem. Bár én a Chip magazinnal fejlesztem magam ilyen téren, de ami a guruban van, az jó oda (mondhatnám azt is, hogy jó az falura, városon meg nem nézik). Ja a végére van egy hangyányit javult külvilág rovat is. Ezt nem tudják elszúrni, minden kis változtatás csak jót tesz ennek a résznek. Remélem, hogy nem kiabáltam el semmit.

Fontosabb cikkek:
- A jövő tegnap kezdődött
- Tanulj meg túlélni
- Gothic3: Forsaken Gods (elrettentő példa)
- GTA IV Tippek, trükkök (Liberty City gengszter palántáinak)
Pro:
- változás
- apró finomítások
Kontra:
- változás
- hír rovat vegyes, mint a koldus ….-a

Megérdemel egy 90%-ot, de legközelebb már nem érjük be ennyivel.

Archív:
09/01-es szám
08/13-as szám
08/12-es szám
08/11-es szám