- Keldorn (ultratápos paladin, Carsomyr-ral felszerelve mágusokat eszik reggelire: láthatatlanság és egyéb illúziók ellen True Sight, a fegyverben lévő dispel pedig szépen lebontja a különböző védelmeket, a mágiaellenállás meg már csak desszert)



- Anomen (baromi ellenszenves, öntelt figura, viszont irtó tápos harcos/pap - amíg nem lett meg a Carsomyr, addig ő volt a fő közelharcos, de a pajzshordás miatt még most is fontos tagja a csapatnak, ráadásul a Crom Faeyr büszke hordozója)



- Minsc (és Boo, kihagyhatatlanok, mellesleg brutális közelharcosok két karddal felszerelve: az összerakott Equalizer és az a kard, amit a pokolban lehet szerezni az egyik próbán)



- Aerie (nem a legerősebb karakter véleményem szerint, mert bár pap/varázsló keverék, pont emiatt egyik téren se túl jó, kevés a magas szintű varázslata - mágusként konkrétan még nincs is 9. szintűje, ami elég ciki itt félúton a kiegben - viszont nagyon csípem, a kis naiv, szárnyavesztett elf lánykát, és kíváncsi vagyok a románcunk beteljesülésére )



- Imoen (kell a tolvaj/íjász ugyebár, plusz mióta találtam egy elf láncinget, azóta varázsolni is tud, viszonylag magas védelem mellett - ráadásul kedvelem a kishugit )



- Leon Sylver (valami ismeretlen Bhaal-ivadék... Mellesleg druida, pontosabban Great Druid, mióta megszereztem neki a druida-ligetet. Bevallom őszintén, a 3. kiadású D&D alapján sokkal keményebb közelharcosnak gondoltam a druidákat, de itt valahogy jóval gyérebb, alig van élete, így elég haszontalan karakter. Mindenesetre idézgetni tudok vele a háttérből, 1-1 jól elhelyezett elementál-herceg és magas szintű varázslat azért hasznos tud lenni. Persze lehetett volna harcos/druida is, de... ehh, ez már ígymarad.)



Nem egy tökéletes csapat, a druida helyett például jobb lett volna egy harcos, vagy kimondott íjász, esetleg tolvaj, vagy Aerie helyett egy vérbeli mágus és egy vérbeli pap - de nagy gondom így sem volt még, a taktikának, varázslatoknak úgyis nagyobb a szerepe. Következő végigjátszásra majd egy harcost terveznék (fighter), valószínűleg kard+pajzs párosítással, és természetesen a ("felTutult") első résszel egyben végigjátszva, gonosz összetételű partival (Viconia, Edwin, a törpe harcos, akinek nem tudom a nevét, stb).

(folyt. köv.)