A főszereplő a sokak által kedvelt Skyes "Psycho", aki az alapban is tiszteletét tette néhány jelenet erejéig. A játék folyamán kiderül, hogy nem nagyon csípi Nomadot (őt irányítottuk az 1. részben, aki majdnem olyan néma, mint a levente ). Oka ugyan nincs rá, de mégse kedveli . A történet az 1. részben bejárt sziget másik felén játszódik, ahol sokkal intenzívebb, izgalmasabb csatáknak lehetünk a résztvevői.


A nem mindennapi grafikához egy nagyon jól eltalált játékmenet kapcsolódik. Túlélésünk kulcsa nem csak a fegyvereinkbe vetett bizalmunkon múlik, de a játék egyik legjobb eleme, a NANO ruha is segítségünkre lesz. Ez egyrészt regenerál (vissza tölti az életerőnket), valamint különböző funkciói üzem módjai vannak. Szám szerint 4, amik között bármikor váltogathatunk egy gomb lenyomásával és az egér mozdítással. Ezek a következők: Erő( egyrészt baromi nagyot ütünk, nagyot ugrunk, és felkaphatunk nagyjából bármit a gáztűzhelytől kezdve a koreai ellenségekig, valamint javulnak a célzási képességeink), Védelem( felfogja a golyókat, amíg az energia ki nem fogy), Láthatatlanság (ezt nem kell szerintem kifejteni, eltűnhetsz bármikor, ha szorul a hurok), és végül a Gyorsaság (úgyszintén a menekülésben lehet segítségünkre, vagy pedig az örült rohamokhoz is használható, ugyanis nagyon gyorsan tudunk futni vele. Nekem hiányzott amúgy hogy ha ilyen gyors módban vagyunk akkor a tárazás mér nem gyorsul be? ). A pusztító eszközeink sora igencsak változatos. Megtalálhatóak itt az automata roham puskák (SCAR, illetve az AK kicsit koreai változata), sörétes puska, rakétavető , energia puska (más néven Gauss), mesterlövész puska és még akad egy két jó cucc. Az alaphoz képest 2 új fegyver került bele a játékba, az egyik egy automata mini uzi, amiből rögtön akár 2 is lehet nálunk, és a gránátvető amit nagyobb tömegek ellen célszerű bevetni.


És elérkeztünk a játék legjobb részéhez, a grafikához. Sokan mondják hogy a Far Cry 2 az eddigi legszebb, de szerintem a Crysis ha nem is köröket, de azért odaver neki egy kicsit. Sokkal részletesebb, és élethűbb az egész. A Warhead maximális grafikai beállítások mellet valami hihetetlen látvány világot varázsol a szemünk elé. Nyílván ennek meg is van a hardver igénye, de megéri. Amúgy az előző részhez képest a játék picit szépült, és jobban is fut.
Ezen kívül még muszály említést tennem a remek zenékről valamint a páratlan szinkronról. A zenék egyszóval mondva: KIRÁLYAK. A magyar szinkron pedig igazán minőségi darab. Nagyon változatosan és magyarosan káromkodnak ( egy jó példa: "A rézf*szú bagoly messzebbre repül" ), és úgy összességében nagyon jól eltalálták a kellő orgánumokat.


Elérkeztünk az értékeléshez.
Grafika: 11/10 ( Best graphic ever, bár talán a gépigény picit magas, de ez várható volt)
Zene: 10/10 (remek zene, zseniális szinkronnal megspékelve)
Játékélmény: 10/10 ( a nano ruha hatalmas ötlet az amúgy is remek játékmenetbe)
Összességében 98 %ot adok a programnak. Büszkeség tölt el az a tudat, hogy mi magyarok milyen király játékot hoztunk össze aránylag rövid időn belül (kb 1 év). GRAT CRYTEK HUNGARY, és külön köszönet a szinkronért
ennyi lett volna a Crysis postom, remélem hogy tetszett!