A 3. részt még pc-n toltam végig és akkor "beleszerettem" a sorozatba utánozhatatlan hangulatával, feeelingjével engem megvett kilóra. Sajnos manapság ritka nagyon az ilyen stílusú játék. Egyedül a Ninja Gaiden 2 tud felmutatni hasonló értékeket (de arról majd talán egy másik postban )



Elkalandoztam egy kicsit. Na vissza a lényeghez: adott egy hihetetlenül pörgős akció játék, HATALMAS ARC főhősökkel, csoda szép grafikával, elképesztően sok ellenféllel, valamint GIGANTIKUS fő ellenségekkel.
A játék közép pontjában egy Nero nevű ősz, ám annnál nagyobb szájú főhős áll. Nagyon nyugisan indul az egész játék. Vallási gyűlés, papoló vezető, unatkozó Nero. Ekkora pottyan be a magasból Dante, hogy csak úgy lazán fejbe durrantsa Őszentségét, vagyis a vezetőt. Erre persze mindenkinek eldurran az agya és kiszaladnak sikítozva az emberek, a katonák pedig észnélkül neki vágódnak a merénylőnek. Majd szembe kerülünk vele személyesen, kard, ki kard, dir- dur, és ekkor tőr elő Nero jobb karjából a démoni hatalom.
Már maga a kezdés is valami hihetetlenül addiktiv, és pörgős, a zseniálisan és látványosan megalkotott átvezető videók pedig még emelik a színvonalat. A történet pedig nagyon sok izgalmas mozzanatot fog még hozni

Ugye az ilyen játékok egyik legfontosabb része a harc rendszer, és maga az akció. A harc rendszer nagyon ötletes és látványos. Neronál a darálást a jobb karja teszi élvezetessé, míg Dantenál a küldönböző stílusok (mind1ik valamilyen alap képességre gyúr rá: kardforgatás, fegyverhasználat, védekezés, valamint kitérés.
Talán kicsit az öszképbe a kicsit ügyetlen kamera kezelés rombít bele, mivel fix a nézet, de túl lehet magunkat tenni rajta

A grafika valami félelmetesen szép, főleg a karakter modellek. Na az valami művészien űber lopótöka . A gépigénnyel semmi problémám sincs, a mostani gépemen 60 fps alá nem megy DX10ben, mindent maxra kapcsolva.

Nos mit is mondhatnék még? Jöjjön az értékelés:
Grafika: 10/10 (csodaszép nincs mit ehhez hozzá fűznöm)
Zene: 10/10 (mind a harcok alatt felcsendülő zúzós zene, mind az aláfestő muzsikák nagyon jók, a szinkronok is kellő szinten vannak)
Játék élmény: 10/10 ( a harcok nagyon jók, és úgy minden )
98 %, nem adom meg neki a 100%-ot, mer a kamera picit béna. Gondolom nem kell mondanom, hogy engem lenyűgözött a játék, baromi jó, a tavalyi év top 5jében benne van

Nos ennyi lett volna a DMC 4 postom, a következő valószínűleg ismét valamilyen játék lesz, vagy valamilyen film, nincs sok lehetőség