A játék egy külső nézetes akciójáték, amit ha hasonlítanom kellene valamelyik játékhoz, akkor leginkább a DMC 4 lenne a legtalálóbb párhuzam. Ugyanaz az alapkoncepció: egy kivételes képességű főhős, baromi nagy fegyverekkel és milliónyi ellenséggel.

Amiben ez a program mégis többet mutat fel, az a hihetetlen mennyiségű támadás kombináció. A végtelenségig lehet nyújtani a támadás sorozatokat. A harcot a nagyon látványos csonkolás teszi még színesebbé. Megcsapsz valakit egy kaszával? Az abban a pillanatban elveszti a karját, lábát, vagy jobb esetben 2 részben végzi. Azonban a hiányos ellenségek bekeményítenek, vagyis ha nem szaladsz oda hozzájuk azonnal és végzed ki őket az über lopótöka kivégzési módszerek valamelyikével, azok, amint a közeledbe jutnak, rád vetik magukat, jól elvernek, majd durr, felrobbantják magukat és ezzel együtt hatalmasat sebeznek rajtad (akár az életed negyedét, harmadát is leviszi). Ez főleg akkor tud dühíteni leginkább, mikor már alig van életerőd, és biztos hogy akkor vetik be eme szivatási módszerüket

Ugyanis az ellenségek baromi jól harcolnak, védekeznek, ügyesen támadnak, egyszerre akár többen is. Ebből kifolyólag a játék PISZKOSUL nehéz. Komolyan mondom ilyen nehéz játékkal nagyon régen találkoztam, vagy még tán sose. A kb 15 órás játék idő alatt olyan nehézségekkel fogunk össze futni, amihez TELJES mértékű koncentrációra lesz szükségünk. A főellenségek álltalában nagyon szívatósak. Amúgy a főellenségek eléggé változatosak, találkozni fogunk a játék során hozzánk hasonló ninjával (vele amúgy a történet során többször is össze kötjük a bajuszt ), 6 karú pókszerű izével, 50 tonnás Armadillóval, 40 méter magas csontváz szörnyel, 4 karú 3 méteres farkas emberrel, egyszerre 2 sárkánnyal (szerintem ez a harc a legkeményebb, ugyanis őket csak íjjal tudod sebezni, leszálni nem is fognak, ráadásul ugye 2en vannak, és még rájön az, hogy körbe még kb 6 kis sárkány is lesz. szal gondoljatok bele, nekem 1.5 órába telt a legyűrésük warrior, vagyis a helyi normal nehézségi szinten), és még egy jópár féle fajta szörnyeteggel.

A fegyverekre külön kitérnék, mer itt azért van választék. Megtalálható a játékban az alapnak számító katana, a ninják fegyvere,amiből akár 2t is használhatunk, egy bot, éd a kedvencem, a kasza, amivel hihetetlen mészárlást vihetünk véghez. Megtalálható a pusztító eszközeink között még a shuriken (borotva éles dobó csillag), az íj, ami nélkülözhetetlen néhány főellenféllel szemben (mint említettem korábban például a sárkányok ellen a sárkányok ellen), és még van egy buborékos gépfegyver (nemröhög! )


A külsőségekről is említenék néhány szót. A grafika nem a legszebb, de a célnak megfelel, nyílván nem az a lényeg, hogy crysist csináljanak, szóval nekem nem is kell ennél több. A zene sem kiemelkedő, kicsit hiányoltam a pörgős zenéket, viszont a szinkron az nem tetszett, nincs átélés, és nekem az eléggé hiányzott, viszont a japán szinkron az tuti

Elérkeztem a lezáráshoz, vagyis ideje értékelni a programot:
Grafika: 8/10 (mint mondtam, nem a grafikája miatt fogunk rá emlékezni, de elegendő)
Zene: 8/10 (itt sincs semmi kieemelkedő)
Játékélmény: 10/10 (ez mindent üt, hatalmas királyság az egész játék)
A játékot 89%-ra értékelem, egy nagyon tuti kis game-t hoztak össze a Team Ninja-s srácok, csak sajnos nem lesz több folytatás, mert lelépett az a paraszt Tomonubu Itagaki (Itt A kaki )
Ezúton is köszönöm Gábornak, hogy biztosította számomra a játékot, valamint a konzolt!