• A megújult Steam kurátorrendszerén elszabadultak a trollok
  • CD-kulcsokat ajánlgatnak, önreklámoznak
  • A Valve igyekszik törölni a haszontalan kurátorokat

Tegnap rengeteg újdonsággal gyarapodott a jó öreg Steam, köztük a kurátorrendszerrel, amelyen személyek vagy csoportok – például a PC Guru – játékokat ajánlhatnak követőik figyelmébe. Legalábbis ez volt a Valve elképzelése, a valóságban azonban minden félresiklott.

Felhasználók sokasága használja arra a kurátorkodást, hogy CD-kulcsokat áruljon, önreklámot folytasson saját játékával kapcsolatban, és vannak olyan bizarr esetek is, amikor egy kurátornak ez a neve: ironic shitposting is still shitposting. Persze az ajánlása is megér egy misét: that u kill urself. Kedves a kurátortól, hogy kvázi öngyilkosságra szólít fel minket... És alant még találhattok pár gyöngyszemet.

A Kotaku értesülései szerint a Valve már megkezdte az ilyen és ehhez hasonló kurátorok törlését, ám ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, hiszen az internet telis-tele van trollokkal, akiknek egy ilyen lehetőség valóságos svédasztal. Márpedig 100 millió aktív felhasználó között jó sok szőrös agyhalott bújhat meg. Ha emlékeztek, év elején szinte ugyanez játszódott le az akkor bevezetett Steam címkékkel.

steam-troll-01.jpg

steam-troll-02.jpg

steam-troll-03.jpg

steam-troll-04.jpg