Az E3 már majdnem itt van, hiszen csak három hét választ el minket az év legnagyobb és legfontosabb játékostalálkozójától, ahol az ipar apraja és nagyja igyekszik milliókat elkápráztatni a portékáikkal. Idén is hatalmas show és bejelentések tömkelegére várható, és noha nehéz megmondani, hogy pontosan mit láthatunk, az eddigi hírek alapján mégis egy kis találgatásba bocsátkozom, aztán majd meglátjuk, mit sikerült eltalálni.

Bethesda - június 15. (hétfő) - 03:30

Az E3 sajtókonferenciáinak sorát ezúttal nem a Microsoft kezdi, hanem a Bethesda, akik fennállásuk során most először tartanak egy önálló showt, a világ gamereinek szeme pedig rájuk tapad, hiszen mindenki óriási bejelentéseket vár.

Ami lehet/lesz: Doom bemutatót mindenképpen látni fogunk, hiszen a napokban már befutott ennek első kedvcsinálója, de egy Fallout 4 is NAGYON esélyesnek tűnik, amit az eddig felröppent pletykákra alapozok. Továbbá a BattleCry biztosan kint lesz, illetve számolhatunk egy Dishonored 2 bejelentésre, a The Elder Scrolls Online további bővítésére, valamint legalább egy új IP-re.

Ami NEM lesz: a Fallout 4 egy MMOG-ként mutatkozik be, illetve új Elder Scrolls sem lesz.

e3-2015-bethesda.jpg

Microsoft - június 15. (hétfő) - 18:30

A Microsoft magyar idő szerint késő délután támad a saját konferenciájával, amiről eddig már annyit sikerült megtudni, hogy a cég sok first-party címmel készül, a 90 perces show pedig tele lesz játékmenet-videókkal, illetve a cross-platform multiplayernek programoknak is szentelnek időt.

Ami lehet/lesz: bemutatót fog kapni a Halo 5, a Quantum Break, a Scalebound, a Fable Legends, a Rise of the Tomb Raider, a Forza Motorsport 6, és a Crackdown, leleplezik a Gears of War Remake-et (majd lepődjetek meg), illetve egészen biztosan egy hosszabb Call of Duty: Black Ops 3 gameplay prezentáció is lesz, hiszen mindig itt láthatjuk először az aktuális részt. Ezen felül a DirectX 12 szóba kerülhet, mint a teljesítményt és a látványt javító csodafegyver, illetve a cross-platform multiplayer terén esetlegesen egy eddig exkluzív címet hoznak el PC-re. Valószínűleg dobbantanak egy-két belső fejlesztésű új játékkal és egy rakás indie címmel is.

Ami biztos, hogy NEM lesz: egy drasztikusan áttervezett és lekicsinyített Xbox One S, ez ugyanis még korai lenne.

e3-2015-microsoft.jpg

Electronic Arts - június 15. (hétfő) - 22:00

A szokott időben, az este közepén jelentkezik az EA a saját rendezvényével, aminek kapcsán, ahogy egyik évben, most sem várok különösebb meglepetéseket, náluk jó előre lehet tudni, mivel készülnek.

Ami lehet/lesz: sport, sport, és még több sport, az előadás jelentős hányadát ugyanis az új FIFA, NFL, NHL, NBA és PGA Tour játékok fogják kitenni. Ezen kívül kint lesz az új Need for Speed, amit mozgás közben is láthatunk majd, illetve a Star Wars: Battlefront és a Mirror's Edge 2 első igazi gameplay-videóját itt adják majd le, várható egy Mass Effect 4 bemutató, sőt TALÁN a Battlefield 5-ből és a Titanfall 2-ből is kapunk kedvcsinálót. Továbbá nem lepődnék meg, ha a Star Wars: The Old Republic további bővítését bejelentenék.

Ami NEM lesz: a Visceral és a BioWare titkos Star Wars játékai, maximum csak egy nagyon rövid teaser formájában.

e3-2015-ea.jpg

Ubisoft - június 15. (hétfő) - 00:00

Az E3 első napját a Ubisoft zárja, vagyis kezdi a következő napot, hiszen a magyar órák állása szerint éjfélkor indul a műsoruk. Ezzel kapcsolatban elég titkolózóak a franciák, de azért itt is lehet sejteni, hogy mit fognak bemutatni a nagyközönségnek.

Ami lehet/lesz: a show sztárja egészen biztosan a nemrég bemutatott Assassin’s Creed: Syndicate, amiről egy rakás új információt és videót fogunk kapni, de bemutatót kap a Rainbow Six: Siege és a The Divisiont is, ez nem kérdés. Ezen kívül a cég legutóbbi gazdasági konferenciáján volt szó egy új franchise-ról, amit lehetséges, hogy itt fogják bemutatni, illetve nem elképzelhetetlen, hogy a Watch Dogs 2 is színre lép.

Ami NEM lesz: Beyond Good & Evil 2, új Prince of Persia.

e3-2015-ubisoft.jpg

Sony - június 16. (kedd) - 03:00

Az E3 második napján is korán fogunk kelni, a nap ugyanis már hajnali háromkor megkezdődik a Sony sajtókonferenciájával. A cég hagyományosan nagyon jó előadásokat szokott tartani, és meglepetésekkel is tudnak készülni, így kiemelten érdemes lesz erre figyelni.

Ami lehet/lesz: mivel a cég tervei szerint a Project Morpheus jövőre fog a boltokba kerülni, itt az ideje rákapcsolni ennek részletezésére, így lehet, hogy kapunk egy pontos árat és egy megjelenési dátumot. E mellett Everybody's Gone to the Rapture, Until Dawn, God of War III: Remastered és Uncharter 4: A Thief's End biztosan lesz, erősítve a konzol exkluzívjainak felhozatalát. Továbbá pár nagy meglepetésre is számíthatunk, a legnagyobb durranás például egy árcsökkenés lehetne, de majd meglátjuk, a Sony mit húz ki a kalapból.

Ami NEM lesz: idén is a The Last Guardian nélkül telik majd el a show, bár volt ennek ellenkezőjéről egy pletyka…

e3-2015-sony.jpg

Nintendo - június 16. (kedd) - 06:00

A Nintendo idén is távol marad az E3 színpadától, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen csöndben lesznek. A cég egy élőközvetítéssel készül, amiben az új játékait fogja elénk tárni.

Ami lehet/lesz: noha késik a The Legend of Zelda Wii U, esélyes, hogy újabb videót és részleteket fogunk kapni a játékról. Ezen kívül garantáltan kint lesz a Mario Maker, a Yoshi’s Wooly World, a Star Fox Wii U és a Xenoblade Chronicles X.

Ami NEM lesz: részletek a cég következő konzoljáról, az NX-ről.

e3-2015-nintendo.jpg

Square Enix - június 16. (kedd) - 07:00

A nagy cégek közül utolsóként a Square Enix jelentkezik a sajtókonferenciájával. Erre reggel hétkor kerül sor, így senki se feküdjön vissza aludni a Sony és a Nintendo műsora után, a Square ugyanis még okozhat meglepetést az egészen jó felhozatalával.

Ami lehet/lesz: ha a Microsoft a saját rendezvényére nem vitte a Rise of the Tomb Raidert (ez mondjuk kizárt), akkor a Square Enix garantáltan fog valamit mutatni. Továbbá Deus Ex: Mankind Divided, Just Cause 3 és Final Fantasy XV részletekre is számíthatunk, illetve jó esély van arra, hogy az io Interactive itt mutatja be a legújabb Hitman játékot, amit egyébként már több mint egy éve bejelentettek.

Ami NEM lesz: Final Fantasy VII Remake

e3-2015-square-enix.jpg

PC Gaming Show- június 17. (szerda) - 02:00

A PC Gaming Show az idei E3 kakukktojása, hiszen nem volt még olyan rendezvény, amely kifejezetten a PC-s játékosoknak szólt volna, és így nagyon nehéz megtippelni, hogy mire számítsunk. Azt tudjuk, hogy egy rakás beszéd lesz, fellép ugyanis Cliff Bleszinski, Dean Hall, az Arenanet, a Blizzard, a Bohemia, a CCP, a Devolver, a Creative Assembly, a Cloud Imperium Games és még sokan mások, hogy együtt ünnepeljék a PC-s játékokat. Hogy ebből mi fog kisülni, és egyáltalán lesznek-e a bejelentések, az egy nagyon jó kérdés, de figyelemmel fogjuk kísérni.

e3-2015-pc-gaming-show.jpg

Ki kell hangsúlyozni, hogy mindez csak találgatás a rendelkezésre álló információk és pletykák alapján, így semmi garancia arra, hogy meg is valósulnak, de azért van esély, ha a nagy része stimmelni fog.

Természetesen kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre: mit tippeltek, mit hoz a 2015-ös E3? Melyik sajtókonferenciát várjátok a legjobban? És milyen bejelentést látnátok a legszívesebben?

(A cikk a szerző, és nem a szerkesztőség egyöntetű véleményét tükrözi.)