Yanick Roy, a BioWare Montréal stúdióigazgatója Twitteren árulta el, hogy a következő Mass Effect fejlesztése jelenleg félúton jár, vagy legalábbis a körül. A fejlesztést 2012 vége felé kezdték el, szóval durván másfél éve dolgozik a projekten a széria több DLC-jét is jegyző stúdió. Sőt, a Eurogamer már azt is tudni véli, hogy a Mass Effect 4 valamikor 2015 októberében jelenik meg, egy évvel a Dragon Age: Inquisition után. Mások tavaszra datálják.

Az egyelőre cím nélkül Mass Effect programról még mindig nagyon keveset tudni, sőt, az egyetlen érdemi információnk az, hogy nem Shepard parancsnok lesz a főszereplő, hanem egy teljesen új hős. Illetve a készítők szerint nem prequel, spin-off vagy sequel lesz, vagyis egyáltalán nem kapcsolódik majd a trilógia történetéhez.

Hogy mikor kapunk végre érdemi információt, az jó kérdés. Ha igazak a pletykák, a júniusi E3-on talán már ott lesz a játék – egy trailer bemutatása legalábbis esélyesnek tűnhet, ha már a fejlesztés félúton jár, mi több, a korábbi hírek szerint már játszható a Mass Effect 4.