Ahogy a fent kiemelt hírek számából ti is láthatjátok, a múlt héten a csapból is a Mass Effect: Andromeda folyt, és úgy tűnik, ez ezen a héten sem változik, hiszen nem is olyan régen adtunk hírt az első napi patch-ről, most pedig az derült ki, hogy a játék korhatár besorolása körül akadt némi bonyodalom. Egész pontosan az ESRB még nem döntött afelől, hogy milyen bélyeget üssön rá a játékra.

Úgy tűnik, hogy a Mass Effect: Andromedában tapasztalható meztelenkedés körül van gubanc. Az ESRB ugyanis a korai „részleges meztelenkedés” minősítést lecserélte „teljes meztelenkedésre”, ami könnyen lehet, hogy az M besorolást A-ra emeli, ami a „csak felnőtteknek” szóló játékok kategóriája, nálunk meg a 18-as karikának felel meg (az M nagyjából a 16-os karika).

Az ügyben Twitteren is érdeklődtek Aaryn Flynn-nél, a Bioware általános menedzserénél, aki annyit felelt, hogy „totálisan softcore űrpornó” a Mass Effect: Andromeda. Később valaki azzal vádolta, hogy csak trollkodik, mire magabiztosan kijelentett: „ó, én nem”. Mondjuk ettől függetlenül valószínűleg nem kell teljesen komolyan venni, viszont igazságtartalma azért valamennyi van, mert korábban az Andromeda producere, Michael Gamble is jelezte, hogy a programban sok szex lesz, ráadásul finoman arra is utalt, hogy a Witcher 3 irányába mozdultak el.

A Mass Effect-sorozattól a szex és a meztelenkedés sosem volt idegen, sőt az első rész idején nagyjából ezzel kapott ingyen reklámot a Bioware. Ha még emlékeztek, az először konzolon debütált játék körül hatalmas botrány tört ki a játék szexjelenete körül. Később a legtöbb vádaskodó bocsánatot kért, a Bioware pedig azzal reagálta le a dolgot, hogy a PC-s változatban még egy pár másodperccel meg is toldotta a jelenetet. Viszont a történet itt nem ért véget, mert ez a botrány valószínűleg az oka annak, hogy a Mass Effect 2-ben már ruhában fürdenek a karakterek, és a szexjelenetekben sem vetkőzik le „gátlásaikat”.

De úgy tűnik, a Witcher 3 (és a 2 után, mert lényegében az nyitott komolyan ebbe az irányba) után már az EA sem tart attól, hogy megint kitör a botrány, és bevállalják a nyíltabb erotikát. Ugyanakkor nehogy most meg átessenek a paci túloldalára, mert mindez csak addig jó, amíg nem válik öncélúvá.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!