Úgy tűnik, hogy az EA és a Maxis a SimCity frissítésén dolgozik, ami többek között visszahozhatja az offline játékmódot, megnövelné a városok méretét, s lehetővé tenné a terraformálást, egyszóval azokat a lehetőségeket kapnánk vissza, amiket nagyon hiányoltak a rajongók a botrányos körülmények mellett megjelent játékból.

A dologról a Redditnek köszönhetően értesültünk, ahol az egyik játékos közzétette ama kérdőívet, melyben a játékhoz esetleg megjelenő újdonságok rangsorolását kérik a résztvevőktől. Az opciók közül a legérdekesebb mindenképpen a Classic Mode, mely internet nélküli városépítést tenne lehetővé, akár csalások alkalmazásával is, hogy létrehozzuk a számunkra tökéletes várost.

Érdekesség még, hogy szavazható volt a mostaninál kétszer nagyobb, vagy éppen korlátok nélküli városok ötlete, valamint felmerült a metrók, buszsávok, a hősök és a különböző tematikájú kiegészítők (hadsereg, farmok, francia városok, stb.) lehetősége, valamint egy bizonyos SimCity Exchange, melyen keresztül a rajongói alkotásokat oszthatnánk meg és tölthetnénk le (ilyen egyébként a Simshez is van).

Persze mindez még nem jelenti azt, hogy a játékban tényleg meg is jelennek a legérdekesebb lehetőségek, de azért jó látni, hogy a Maxis és az EA igyekszik felmérni a helyzetet, mielőtt megtennék a következő lépést.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

SimCity -- Megjelenés: 2013. március 7. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 512 MB, HDD: 10 GB