• Újra átverne a West Games
  • Itt a Stalker Apocalypse, a S.T.A.L.K.E.R. szellemi örököse
  • Nagyon átverésszagú az egész
  • 600 ezer dollárt akarnak legombolni a hiszékeny rajongókról

Újra kidugta a fejét a bukott Kickstarter-projekt, az Areal -- a fejlesztő West Games még egyszer megpróbálja lehúzni azokat a szerencsétlen játékosokat, akik ki vannak éhezve egy S.T.A.L.K.E.R.-szerű játékra.

A projekt lényegében az Areal, csak más név alatt, a készítők ugyanis ezúttal a Stalker Apocalypse nevet választották, és itt rögtön fel is kell hívni a figyelmet, hogy a címben szereplő Stalker egy szó, nem egy rövidítés (a logó már más kérdés), így játszva ki a szabadalmi papírokat, amik az eredeti S.T.A.L.K.E.R. címet védik -- és itt még nincs vége a sumákolásnak! A West Games ezúttal 600 ezer dollárt szeretne legombolni a rajongókról, de természetesen nem a Kickstarteren keresztül, hiszen onnan kitiltották őket, hanem egy eddig soha, semmilyen nagyobb vagy komolyabb projekt kapcsán elő nem került portált használnak, a World Wide Fundert.

A terv az, hogy az Unreal Engine 4 használatával 2016-re elkészüljenek egy játékkal, amit PC-re, Macintoshra, PS4-re és Xbox One-ra akarnak kiadni, sőt lenne Oculus Rift támogatás is -- mindezt, ne felejtsük, 600 ezer dollárért, miközben a bemutatkozó videóban csak pár másodpercnyi anyagot láthatunk magából a játékból, a többi az Areal néhány koncepciórajza, illetve gameplay-videó az igazi S.T.A.L.K.E.R.-ből. Utóbbit egyébként azzal magyarázzák, hogy ezzel szeretnék bemutatni, mire képesek, mint fejlesztők, hiszen annak idején ezen dolgoztak a GSC Game World berkeiben, ami persze hazugság, sosem dolgoztak ott.  

Az egészről süt, hogy ez egy orbitális nagy átverés, akárcsak az előző próbálkozás, így kérlek titeket, ne adjatok erre egy árva forintot se.