Először azzal kezdeném, amit áthoztak a Lego StarWars-okból: itt kantina helyett az iskolából indulunk, itt vásárolhatunk karaktereket, extrákat stb. Az epizódoknál ugyanúgy van stori és szabad játék mód. Csak a sztori a játék kb 60% teszi ki, a maradék az extrák.
Elég sok utalás van a Lego StarWars-okra. A játékban nincs párbeszéd, de ez adja a legtöbb humorus helyzetet is.
Szerencsére szó sincs rókabőrről, elég sok újdonság is van. Rengeteg új jármű, állat, található. Az ostort is nagyon jól használják ki, bár Indynek alap fegyvere nincs, ezt az ellenségtől kell szerezni. Új fegyverek is vannak: rakétavető, puska, gépfegyver, kard.
Eszközöket is kell használnunk, (ásó, csavarhúzó, fáklya) szóval szerintem van újdonság bőven.
A játék az első 3 részt dolgozza fel, részenként 6 pálya. Én örültem volna ha bónuszként a 4. részből is lett volna egy-két pálya.
Elég sok karaktert vásárolhatunk meg (pontosan nem tudom, még nincs meg mind), bár Indy van 3-4 fajta...
A pályákon 10 elrejtett kincsesláda van elrejtve, ha mindent megtaláljuk, egy a pályára jellemző szobrot kapunk, mely az iskolában lesz kiállitva. Továbbá található még egy elrejtett postai csomag, amit a közelben lévő postaládán feladta "postázhatjuk" magunknak az extrát..
Az iskolába nagyon jól van kidolgozva szerintem, a könyvtárban vehetünk karaktereket, a kiállítóteremben nézhetjük az összerakott szobrokat, egy másik szobában saját karaktert kreálhatunk, van mozi is, szóval van mit felfedezni.

Egyelőre ennyi, ha végigvittem (100%-ra) akkor kiegészítem még