• A Stern Agee elemzőcég azt mondja, hogy 2016-ban jön a Battlefield 5
  • Szerintük az EA eredetileg jövőre tervezte az új játékot
  • A halasztás ok az, hogy jövőre jön a Battlefield: Hardline és az új Battlefront is
  • Illetve az, hogy szeretnének időt adni a fejlesztőknek
  • Az EA egy szóval sem említette még a Battlefield 5-öt

Az elemzőcégek feladata, hogy a rendelkezésre álló információkból és a piaci helyzetből hosszú távú következtetéseket mondjanak, ami néha jóslásnak tűnik -- ilyen az is, hogy a Stern Agee szerint az EA 2016-ra tolta a Battlefield 5 megjelenését.

Az EA egy szóval sem mondta még, hogy lesz Battlefield 5, ettől függetlenül tudjuk jól, hogy lesz folytatása a játéknak, a Stern Agee pedig azt mondja, hogy erre egy kicsit többet kell várni. Az elemzőcég azzal érvelt az egy éves csúszás mellett, mert jövő tavasszal jön egy új Battlefield a Battlefield: Hardline képében, illetve szintén jövőre esedékes az új Battlefront, amiben nagyon bízik a kiadó.

A tervezett 2016-os megjelenés mellett szól még az is, hogy az EA szeretne időt adni a csapatnak arra, hogy egy megfelelően elkészített játékkal tudjanak előállni, ezzel elkerülve a Battlefield 4 premierjéhez hasonló fiaskót, amivel kapcsolatban a DICE LA producere is elismerte, hogy hibáztak.

Azt persze nehéz megmondani, hogy 2016-ban valóban lesz-e Battlefield 5, hiszen addig még rengeteg minden változhat, ami keresztülhúzhatja a kiadó terveit, s ne felejtsük el azt sem, hogy ez sem több, mint egy tipp.