• A Netflix nem letörni akarja a profilmegosztás gyakorlatát, hanem fizetőssé tenné azt
  • Jelenleg Latin-Amerikában tesztelnek egy új rendszert
  • Érkeztek panaszok a szigorú szabályok miatt, de sokan hajlandók fizetni

A Netflix vezetői régóta beszélnek arról, hogy elejét vennék a jelszómegosztás gyakorlatának. Különösen előző télen, az orosz felhasználók elvesztését követően és a szolgáltató részvényeinek zuhanása idején hallhattunk különböző szigorításokról, a vaskezű fellépés azonban a jelszavak tekintetében elmaradt. A Wall Street Journal friss jelentése szerint a platform nem tűri tovább tartalmainak fű alatti terjesztését.

Értesülések szerint a Netflix olyan rendszert vezet be, ami arra kötelezi majd felhasználóit, hogy fizessenek, amikor otthonukon kívüli eszközzel osztják meg profiljukat. A streaming cég már meg is kezdte az algoritmus tesztelését Latin-Amerikában. Az új szabályok szerint egy előfizető – bizonyos összeg ellenében – további két eszközt adhat hozzá profiljához, a háztartáson kívül csatlakozóknak pedig bejelentkezéskor tizenöt percen belül meg kell adniuk a megosztó számára küldött kódot.

43e0db2f-fea0-4308-bfb9-09f2a88f6ee4whatisnetflix1en.png
(A kép forrása: Netflix Help Center)

A Netflix egyelőre nem határozott, hogy a fenti rendszert alkalmazza-e majd a jövőben a világ többi részén is. A tengerentúlon érkeztek panaszok a korlátozások miatt, sokan mégis úgy döntöttek, hogy hajlandók plusz díjat fizetni. Az világosan látszik, hogy a Netflix nem a profilmegosztás gyakorlatát kívánja letörni, hanem inkább fizetőssé tenné ezt a gyakori jelenséget.