A Nintendo és a Switch jelenleg szárnyal, ez pedig a játékkínálaton is érződik, hiszen nemcsak az exkluzívok, illetve az új és régebbi multiplatform címek vannak jelen szép számmal a kínálatban, hanem az előző generációból is merítenek bőséggel. Ez pedig jó hír, hiszen a Nintendo előző konzolgépe, a Wii U a cég történetének egyik legnagyobb bukása volt, a rá megjelent számos remek játék azonban így nagyobb közönséghez is eljuthat – nemrég például a The Wonderful 101 is lekerült az exkluzívok listájáról.

Ezzel együtt még mindig vannak olyan címek, melyek kizárólag Wii U-ra elérhetőek – mi most összegyűjtöttünk közülük ötöt, melyek kapcsán bízunk abban, hogy előbb-utóbb Switchre is átköltöznek, hogy még többen játszhassanak velük.

Xenoblade Chronicles X

A Monolith Soft nem sokat tétlenkedett a Switch megjelenését követően, hiszen már a masina első évében leszállították a Xenoblade Chronicles 2-t. Ez azonban nem lett volna lehetséges a széria előző felvonása, a Xenoblade Chronicles X nélkül, amely technológiai és játékdizájn szempontból is biztos alapot biztosított a japán fejlesztőcsapat számára. A „középső” epizód egyébként nem véletlenül kapta ezt a fura utótagot, hiszen nem folytatásról és nem is előzményről van szó, csupán a Xenoblade Chronicles spirituális utódjáról, amely egy teljesen különálló történetet mesélt el a távoli Mira bolygón, egy nyitott világú akció-RPG formájában.

top-5-wii-u-xenoblade-chronicles-x.jpg

Star Fox Zero

Ha létezik szerencsétlen visszatérés, akkor a Star Foxé mindenképpen az, hiszen az űrhajós akciójáték több mint tíz év elteltével szállt le újból egy otthoni Nintendo-konzolon – a Star Fox Zero nagy bánatára ez pont a Wii U volt. A PlatinumGames közreműködésével készült játék ennek megfelelően nem is lett túl nagy kasszasiker, aminek következtében azóta sem hallottunk az űrróka és haverjai felől, pedig amúgy a játék nem kapott rossz kritikákat, és egy esetleges sikeres újrázás akár egy későbbi folytatásnak is megágyazhatna. Aminek már csak azért is örülnénk, mert általa a műfajok és a franchise-ok tekintetében is kicsit változatosabbá válhatna a Nintendo portfóliója.

top-5-wii-u-star-fox-zero.jpg

Paper Mario: Color Splash

A Paper Mario szintén egy olyan széria, amely nem hallatott magáról a legutóbbi, Wii U-s epizód óta. A Paper Mario: Color Splash jókorát merített a sorozat előző felvonásából, a Paper Mario: Sticker Starból, de így is varázslatos hangulatot árasztott a 3D-s térben elhelyezett papír karakterekkel, valamint a festegetésre és a fejtörőkre fókuszáló játékmenetével. És bár annak idején a harcrendszer miatt sok kritikát kapott, illetve egyes Wii U GamePad funkciók is legfeljebb handheld módban működnének, így is van annyira egyedi és szórakoztató a játék, hogy sokan szívesen ráugranának, ha lenne rá lehetőség. Mégis csak Marióról van szó…

top-5-wii-u-paper-mario-color-splash.jpg

Pikmin 3

Egy ideje már nyílt titok, hogy készül a Pikmin következő felvonása, ám minden bizonnyal addig is sokan szívesen kipróbálnák, hogy mit tud a Nintendo a valós idejű stratégiák piacán. Persze csak méretes idézőjelben, hiszen – ahogyan azt tőlük már megszokhattuk – a Pikmin 3 jókora csavarral közelíti a műfajt, melyben 100 különleges, növényszerű lényecskét kell irányítanunk, feladatokat megoldva és felfedezve a világot. A csavar az, hogy a különböző színű Pikminek más és más képességekkel és sajátossággal rendelkeznek, így az előttünk tornyosuló akadályok legyőzéséhez párhuzamosan több csoportot kell terelgetnünk. A harmadik rész sokak szerint a sorozat eddigi legjobbja lett – már csak ezért is örömteli lenne, ha egy újabb platformra is elérhetővé válna.

top-5-wii-u-pikmin-3.jpg

Super Mario 3D World

Az igazi nagyágyút a végére hagytuk, hiszen nincs Nintendo konzol 3D-s Mario-játék nélkül – így van ez a Nintendo 64 és a műfajt új szintre emelő Super Mario 64 óta. És bár a Super Mario 3D World nem lett akkora legenda, mint az említett rész, a Super Mario Galaxy vagy éppen a legutóbbi 3D-s Mario, a Super Mario Odyssey, így is kiemelkedő volt, fantasztikus pályadizájnnal, mesés látvánnyal és persze telis-tele kreativitással. Nem mellesleg a Wii U felhozatalának második legsikeresebb játékáról van szó (csupán a Mario Kart 8-ból fogyott több – ennek Deluxe-verziója Switchen is a legnagyobb sikercím), ami szintén egy elég erős érv egy Switch-port mellett. Legalább könnyebben telne a várakozás az Odyssey folytatására vagy utódjára!

top-5-wii-u-super-mario-3d-world.jpg