A Romain Jerome, svájci illetőségű gyártónak nem ez az első videojáték és popkultúra témájú karórája, kapható Pac-Man, Batman, Tetris, Space Invaders ihlette darab is. A tavaly nyáron fellángolt Pokémon-őrületet meglovagolva a svájci óragyár már készített egy limitált példányszámban kapható karórát, az csak 20.000 dollárba (csupán 5 és fél millió forint) kerül. Mindössze húsz készült belőle, természetesen ahogy azt illik kézzel szerelve, hogy biztosan megérje egy egy új autó árát.

Az idei kiadás azonban még messzebbre megy, mindössze egyetlen darab készült, létrejöttéhez több száz munkaóra szükségeltetett, és mondanunk sem kell, luxus anyagok felhasználásával állították össze. Krokodilbőr szíj, lézergravírozás, rozsdamentes alkatrészek és svájci precizitás – no meg persze kézi festésű, egyedi számlap, a legnépszerűbb Pokémon szereplőkkel. Hát kell ennél több?

Most már csak azt a 258.000 dollárt kell leszurkolni, mielőtt valaki elhalássza az orrod elől. Igen, az 71 millió forint, ami fogjuk rá, hogy egy családi ház és egy autó ára – de hát azokat nem tudod a karodon cipelni, szóval a hülyének is megéri. Nem?

romain-jerome-pokemon.jpg