Annak ellenére, hogy egyelőre (hivatalosan) nem készül mozifilm a Bethesda által gyártott poszt-apokaliptikus környezetben játszódód Fallout-sorozatból, Todd Howard, a Fallout 4 direktora a GI.biz-nek adott interjúja során elárulta, nem zárkóznak el teljesen az adaptáció ötletétől. A szakember elmondása szerint roppantmód foglalkoztatja őket a dolog, sőt, az elmúlt években számos tárgyaláson vett részt, ahol a Fallout-film elkészítése volt a téma, ám egyik felvázolt koncepció sem ért fel eddig a játék színvonalához.

Howard szerint egy a Fallout apokaliptikus világában játszódó történet különösen kockázatos lenne, hiszen a program hatalmas rajongóbázissal rendelkezik, így egyfelől komoly elvárásokkal kellene szembenézniük a projekt készítése során, másrészt félő, hogy egy rosszul elsült film a játékok megítélésén is rontana.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a Bethesda csak a megfelelő alkalomra vár, és egy olyan stúdió esetében, mely előszeretettel rejt utalásokat más termékeire a különböző trailerekben (a Fallout 3 előzetesébe például már bekerült a Fallout Sheleter néhány képkockája), nem lehet véletlen a Fallout 4 premierje előtt kiadott élőszereplős Wanderer című videó megalkotása sem.

„Ami azt illeti elég magasak az elvárásaink azzal kapcsolatban, hogy milyen filmet szeretnénk, ha az egyszer elkészül. Még az olyan apróságok kapcsán is, mint például, hogy miként nézzenek ki a vaultokban viselt ruhák, és minden hasonló őrültség, amire megszállottként figyelünk, így egyelőre a játék az, ahol tényleg megvalósíthatjuk ezeket.” – mesélte Howard.

Lehetséges, hogy a Howard által korábban már belengetett három nagy Bethesda-projekt egyike a Fallout-film lenne? A szakember szándékosan a projekt szót használta akkor, vagyis nem feltétlenül videojátékokra gondolt, és a Bethesdától nem lenne szokatlan egy ilyen „véletlenszerűen” elejtett utalás.  Ti mit gondoltok? Az idei E3-on hallunk majd a Fallout mozifilm felől?