A Prey 2-t nemrég még úgy emlegettük, mint az FPS-ipar innovatív fejlődésének ékes bizonyítékát. A westernbe oltott, idegen bolygón játszódó akciójáték a viszonylag elavult technológia ellenére (Doom 3 motort használt) is remekül nézett ki, a hangulat pedig csak úgy sütött a képekből és a videókból. Aztán tavasszal megszellőztették, hogy a játékot törölte a Bethesda, és bár akkor a kiadó ezt cáfolta, a határozatlan időre halasztott projektről sem az E3-on, sem pedig a múlt heti GamesComon nem informáltak bennünket.

Nos, nem túl jó ómen, hogy a Bethesda a hivatalos oldaláról is törölte a játékot. Az IGN megkereste a kiadót az ügyben, a hivatalos reakció pedig annyi, hogy mivel már elmondták egyszer, hogy 2012-ben nem jön ki a játék, feleslegesen foglalja a helyet a weboldalon. A Bethesdának egy csomó más játéka van, elég, ha azokra koncentrál, amikről már beszélhet.

Hogy ez pontosan mit is jelent, kérdéses. A pletykák szerint a fejlesztésért felelős Human Head összebalhézott a kiadóval (azt beszélik, a Bethesdának annyira nem jött be a játék), és bár hivatalosan fejlesztők maradtak, gyakorlatilag felálltak az asztaltól és azóta sem nyúltak a félkész programhoz. Ha ez igaz, akkor a Bethesda most vagy új brigádot kovácsol, vagy a HH-val egyezkedik -- utóbbi kissé valószínűtlennek tűnik, ismerve a sikerorientált vállalat piaci viselkedését.