A Guangzho-i illetőségű Guangdong Műegyetem 20 éves hallgatója, Wu Hungyo egyik nap arra lett figyelmes, hogy egy gonosztevő az egyik csoporttársának motorbiciklijét igyekszik eltulajdonítani a kampusz területéről – írja a helyi Guangdong New Express Daily. Wu egy percig sem tétlenkedett és saját motorjával a gazfickó nyomába eredt, azonban a két jármű ütközésékor súlyos sérüléseket szerzett, amelyekbe később belehalt a helyi kórházban. A rendőrök szerencsére nem sokkal ezután kézre kerítették a tolvajt, a város vezetése pedig poszthumusz „Bátor Honpolgár” kitüntetéssel ismerte el Wu érdemeit.

Egy Wu és barátai által lefolytatott közös chat beszélgetés screenshotja alapján az is kiderült, hogy Wu tűkön ülve várta az Overwatch megjelenését. „Van még rajtam kívül valaki közületek, aki úgy várja az Overwatch holnapi megjelenését, mint én?” –tette fel a kérdést Wu a barátainak.

Sajnos már nem élhette meg az Overwatch premierjét, ugyanis egy nappal előtte hunyt el, ugyanakkor a játék Control játékmódjában található egyik pályán, egy érdekes utalást találhatunk rá, ha elég figyelmesek vagyunk.

A Liijang Tower térkép vörös részén lévő egyik űrruháján ugyanis Wu Hongyu nevét olvashatjuk kínaiul, csak úgy, mint a „hősök sosem halnak meg!”  idézetet. A Blizzard egyik szóvívője a Polygonnak elismerte, valóban Wura emlékeznek az idézettel, mint közösségük egyik bátor tagjára.

overwatch-lijiang-tower-wu-hongyu-memorial.jpg

Nem ez az első eset, hogy Blizzard így emlékezik meg hűséges játékosairól. Az évek során a WoW-ban számos játékosnak állítottak eddig emléket, kegyhelyek, quest-ek és NPC-k formájában.