• Igen nagy botrány robbant ki a Warcraft 3: Reforged megjelenésekor
  • A Blizzard ezt most el is ismerte a befektetőinek tartott előadásában
  • Egyben pedig azt is megígérte, hogy hosszútávon is támogatni fogja a játékot

Hosszas várakozás után előző hét kedden debütált a Warcraft 3 felújított verziója, a Warcraft 3: Reforged, azonban a Blizzard legendás RTS-ének visszatérésében nem volt túl sok köszönet. Mint kiderült, a fejlesztők több előre beígért funkciót mégse emeltek be a végső verzióba (például az átvezető videók minősége nagyon látványosan esett azokhoz képest, amikkel promózták a játékot), aminek a technikai oldala sem sikerült túl acélosra.

warcraft-3-reforged-009.jpg

A megjelenést követően épp ezért szinte azonnal ki is tört a botrány a játék körül: a játékosok minden idők egyik legrosszabb pontszámával „jutalmazták” a Warcraft 3: Reforgedet a MetaCritic oldalán, a Blizzard pedig el is kezdte automatikusan visszafizetni az elégedetlen vásárlók pénzét.

A stúdió nem is próbálja titkolni, hogy igencsak kemény pár napon vannak túl. Egy befektetőknek tartott előadáson a Blizzard elnöke J Allen Brack nyíltan elmondta, hogy igen nehéz másfél hélten vannak túl, hiszen a rajongók már hozzászoktak a nagyszerű termékeikhez, most pedig a visszajelzéseik alapján nem sikerült megütniük a mércét. Brack egyben azt is kifejtette, hogy mindez nem jelenti azt, hogy magára hagyják a Warcraft 3: Reforgedet, hanem hosszú távon támogatni fogják a játékot, ahogy azt a rajongóknak is megígérték.

warcraft-3-reforged-metacritic-01.jpg