Továbbra is tart az AMD és az MSI nemrég meghirdetett közös kampánya, a Raise the Game, melynek kapcsán korábban már felsoroltuk, hogy melyik MSI videokártyák és laptopok vesznek részt az akcióban. Az ajándékok között pedig nem akármilyen címek szerepelnek, hiszen olyan játékokat zsebelhettek be a hardverek mellé, mint a Monster Hunter: World, a Resident Evil 3 vagy a Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint. Azonban nem ez az egyedüli ok az újításra, az Xbox Game Passnak hála ugyanis a bőség kellemes zavarába is fejest ugorhattok.

msi-promo-xgp-1.jpg

Több mint száz játék három hónapon keresztül

Ha eddig még nem próbáltátok ki a Microsoft szolgáltatását, akkor most ingyen és bérmentve megtehetitek, az alábbi tíz videokártya mellé ugyanis három havi ajándék előfizetés jár.

  • Az alábbi videokártyák mellé jár a 3 havi Xbox Game Pass: MSI Radeon RX 5700 XT, MSI Radeon RX 5700, MSI Radeon RX 5600 XT, MSI Radeon RX 5500 XT, MSI Radeon VII, MSI Radeon RX Vega Series, MSI Radeon RX 590, MSI Radeon RX 580, MSI Radeon RX 570, MSI Radeon RX 560

És hogy mi az az Xbox Game Pass? Egy óriási játékkönyvtár a Microsoft jóvoltából, mely egy ideje már nemcsak Xbox One-on, hanem PC-n is elérhető, benne rengeteg teljes játékkal – köztük vadonatúj címekkel és korábbi sikerszoftverekkel egyaránt. Jelen pillanatban 190 játék érhető el a PC-s szolgáltatás keretein belül, a kínálat azonban folyamatosan változik, a régebbi címek helyett folyamatosan jönnek az újabbak: nemrég például olyan szoftverek érkeztek, mint a Final Fantasy 15 vagy a Wolfenstein: Youngblood, de hamarosan többek között a Yakuza 0 és a State of Decay 2: Juggernaut Edition is bekerül a felhozatalba.

msi-promo-xgp-2.jpg

A kínálat változatosságára nem lehet panasz. Aki például a Microsoft belsős címeire vágyik, az megtalálja a felhozatalban a tavalyi év legnagyobb MS-játékát, a jól ismert TPS-szériát folytató Gears 5-öt. De nem hiányozhat az elmúlt évek egyik legjobb autóversenye, a Forza Horizon 4, a csapatos kalózkodásra invitáló Sea of Thieves: Anniversary Edition, a legendás FPS-sorozat korábbi részeit egybefogó Halo: The Master Chief Collection, a felújított RTS, az Age of Empires II: Definitive Edition, vagy éppen a meseszép akció-platformer, az Ori and the Blind Forest sem.

A külsős kiadók játékai is igen szép számmal képviseltetik magukat. Pár ilyen címet már fentebb is említettünk, de azok is csupán a jéghegy csúcsát képezik, hiszen a kínálatban ott van többek között a pestisjárvány közepén játszódó drámai kalandjáték, az A Plague Tale: Innocence, az A Gyűrűk Ura-univerzumba helyezett Middle-earth: Shadow of War, a poszt-apokaliptikus horror-FPS, a Metro: Exodus, a Lara Croft történetét folytató Rise of the Tomb Raider vagy éppen a tavalyi év egyik legjobb RPG-je, a The Outer Worlds is.

msi-promo-xgp-3.jpg

Szerencsére azok sem fognak unatkozni, akik inkább az apró gyöngyszemeket kedvelik, az indie-kínálat legjobbjaiból is elérhető ugyanis jó néhány cím. A Dead Cells, a Slay the Spire, a My Friend Pedro, a Subnautica, a Guacamelee! 2 vagy éppen a Frostpunk csak néhány olyan független fejlesztés az elmúlt évekből, melyek elnyerték a játékosok és a kritikusok elismerését, és melyek szintén megtalálhatóak a felhozatalban.

A PC-s Xbox Game Pass kínálatában elérhető címek listáját itt találjátok.

Ha tehát azt mondjuk, hogy játékok tucatjaira vetheted rá magad, ha most vásárolsz MSI videokártyát, akkor tényleg nagyon finoman fogalmazunk, az Xbox Game Passnak hála ugyanis a gigantikus felhozatal vár rád az elmúlt évek sikercímeiből. Ember legyen a talpán tehát, aki el tudja dönteni, melyik játékokra szánja rá az időt ebben a három hónapban – még szerencse, hogy az akció lejártát követően is rendkívül kedvezményes áron lehet előfizetni a szolgáltatásra.