• Már a Witcher 3, a Cyberpunk 2077 és a Gwent forráskódja is a neten van
  • A CD Projekt jogi úton próbálja akadályozni a terjedésüket

Rájár a rúd a lengyel CD Projektre. Nem elég, hogy a Cyberpunk 2077 fiaskója után a fél világ a vérüket akarta, a hónap elején még kibertámadás áldozatai is lettek. Hackerek egy csoportja vállalati dokumentumokat és a Witcher 3, a Cyberpunk 2077 valamint a Gwent forráskódját is ellopták, majd megzsarolták a céget, hogy amennyiben nem fizetnek, úgy nyilvánosságra hoznak mindent.

A CD Projekt természetesen nem engedett a zsarolásnak, ami sajnos nem maradt következmények nélkül. Először a Gwent kódja tűnt fel a net eldugott csücskeiben, aztán a darkwebet monitorozó KELA adta hírül, hogy a másik két játék forráskódját is értékesítették egy orosz hackerfórumon.

Mit lehet tenni? Sajnos semmit, a CD Projekt legfeljebb reménykedhet abban, hogy elfogják ezeket a gátlástalan embereket. Illetve jogi úton igyekeznek lassítani a forráskódok terjedését – erről a Vice adott hírt. Az értesülések szerint a kiadóval leszerződött, szerzői jogokkal foglalkozó jogi vállalat, az App Global Ltd. már két Twitter-felhasználót is azonosított, akik birtokába kerültek a forráskódok, és megkérték őket, hogy távolítsák el.