Bár az EA szerint nem lesz évente Battlefield, és a Bad Company-sorozat is fiókba került, a bizonyítékok egyre inkább affelé mutatnak, hogy a kiadó igenis szezonális franchise-zá alakítja a Call of Duty legnagyobb, és talán egyetlen ellenfelét. Most maga az ipari elemzők koronázatlan királya, Michael Pachter erősítette meg: jön az új Battlefield, valószínűleg jövőre megjelenik, de nem a DICE dolgozik rajta, mert ők el vannak foglalva a következő nagy résszel.

Hogy akkor mégis ki? Nos, nem más, mint a Burnoutokkal, majd a később NFS-ekkel elhíresült Criterion Games. Bár a srácok neve talán furcsának tűnik egy új háborús játékhoz, annak idején készítettek egy egész jó kis FPS-t Black címmel, szóval egyet s mást konyítanak a műfajhoz. Pachter persze semmit sem mondott tényszerűen: csak abban biztos, hogy a Criterion egy modern militáns shootert fejleszt az EA-nek, ami SZERINTE az új Battlefield, és mivel jól ismeri a kiadó viselkedését, meggyőződése, hogy a 2015-ös üzleti évben megkapjuk a programot, ami mellesleg 2015 márciusában véget ér (tehát jövő ősszel itt lenne a Battlefield 5, hurrá).

Pachterről érdemes tudni, hogy jó szimata van az efféle dolgokhoz. Annak idején egy évvel az új Twisted Metal bejelentése előtt közölte, hogy jön a játék és David Jaffe dolgozik rajta, megjövendölte a Wii U kezdeti sikerét, majd mélyrepülését, és már 2009-ben arról beszélt, hogy a Sony és a Microsoft rossz úton jár a mozgásérzékeléssel, mert a casual réteget elhódította előlük az Apple. Ha tehát mond valamit, annak alapja is van, nem sűrűn téved.