A Crytek már a kilencedik stúdióját nyitja meg, ám ez az első, amelyik az Egyesült Államok területén működik. A Crytek USA Austinban, Texas államban fog működni, a dolgozók első hulláma pedig már meg is érkezett a Vigil Games veteránjainak személyében.

Mint tudjuk, a THQ bukásából a rövidet húzta a Darksiders-szériát jegyző, szintén texasi stúdió: sem a cég, sem pedig a szellemi tulajdon nem kellett senkinek, így a csődeljárás keretében próbálnak vevőt keresni. Ez persze nem egy megnyugtató állapot, így nem is csoda, hogy a társalapító, David Adams vezetésével 35, a stúdiónál már régóta dolgozó fejlesztő igazolt át a jóval stabilabb munkalehetőség hírére.

A Crytek USA természetesen nem a Vigil Games tehetséges fejlesztőinek átvételét szolgálja, hanem a régióból mindenkit szívesen látnak, az viszont tagadhatatlan, hogy a németek egy remek helyzetet használtak ki, egyszerre új területre belépve és megszerezve pár tapasztalt dolgozót, akik a következő években online játékokat és AAA-címeket fognak fejleszteni.