• A Cyberpunk 2077 magyar zeneszerzőt ihletett meg
  • Ő Gábor Zoltán, alias The Neon Droid
  • Breach Protocol című albumán 12 szám kapott helyet

Hiába volt sokak számára csalódást keltő a CD Projekt RED legutóbbi játéka, az óriási várakozás övezte Cyberpunk 2077, akadnak olyanok, akiket nagyon is berántott annak világa, épp ezért rengeteg mod készül hozzá, sőt, azoknál némileg kézzelfoghatóbb dolgok is. Ha játékként voltak (sőt, vannak a mai napig) is problémák a játékkal, prezentáció szintjén azért nemigen érheti panasz (legalábbis a PC-s verziót), és ezalatt nemcsak a látvány, de a hangok is értendőek, különös tekintettel a zenékre, melyek remekül hozzák a műfajtól elvárható hangulatot.

És épp ez az atmoszféra az, ami megihletett egy hazai zeneszerzőt is, ő Gábor Zoltán, művésznevén The Neon Droid, aki 2015 óta készít a 80-as éveket megidéző synthwave, cyberpunk zenéket. Legutóbbi szerzeménye pedig a 12 dalt tartalmazó Breach Protocol, ami a művész harmadik cyberpunk stílusú lemeze a 2021-es Intrepid, és a 2020-as Optimized Human után.

breachprotocolborito.jpg

Mindhárom album szervesen kapcsolódik a CDPR alkotásához, melynek maga a szerző is lelkes rajongója, elmondása szerint már 250 órát pakolt a játékba, jól látható tehát, hogy eléggé ismeri a  programot. Maga a lemez címe is a játékban található hackelésre reflektál, de az olyan dalok, mint a Braindance (így hívják a játékban az emlékek újrajátszását), vagy Toxic Rain is szorosan kapcsolódnak valamelyik szegmenshez, sőt, még a Keanu Reeves által életre keltett Johnny Silverhand is kapott egy dedikált dalt. A lemez teljesen ingyenesen letölthető Zoltán Bandcamp oldaláról, akik pedig inkább streamelni szeretnék a nótákat, azok ITT találják a különböző platformok elérhetőségét.