David Gaider, a Dragon Age sorozat írója az Edge magazinnak árulta el, hogy amikor anno a BioWare nekiállt a Mass Effect mellett egy másik önálló IP fejlesztésének, nem hittek a sikerben, így a lehetséges folytatásban sem.

„Akkoriban nem tűnt irreálisnak, hogy egyetlen esélyünk van ezzel a történettel. Ideális esetben is csak reménykedtünk, hogy kiadjuk a Dragon Age: Originst és sikeres lesz. Nem tudtuk biztosan.”

Gaider úgy véli, hogy a Gyűrűk ura filmek előtt a színtiszta, hagyományos fantasy sztoriknak nem volt kereskedelmi ereje – megjegyzem, ezt nem nagyon értem, hiszen az Origins 2009-ben jelent meg, amikor már a Király visszatár is hat éves film volt és a játékpiacon szintén találhattunk egy-két sikeres, tradicionális fantasy videojátékot.

Akárhogy is, Gaider szerint annyira bizonytalanok voltak a folytatást illetően, hogy a Dragon Age: Origins epilógusát csak a játék fejlesztésének vége felé írták meg és rakták össze kissé kapkodva, néhány szálat hagyva nyitva csupán. Ilyen szál volt Cullen története, aminek későbbi alakulására már próbáltak utalni az Originsben.