Három évvel ezelőtt jelent meg az utolsó Splinter Cell, de elvileg nem kellett volna ennyit várni rá. A Conviction eredetileg 2007-ben került volna a boltokba, azonban a Ubidays 2007-en az újságírók és a Ubisoft vezetőségének is fanyalgó reakciói miatt megváltoztatták a megjelenést. (Amikor először láttam a szóban forgó rendezvényen a játékot, én is pont ezt éreztem.)

"Igazából úgy éreztük, hogy a játékra nem tekintettek pozitívan, és a kritikák egy része még azt is állította, hogy a játékmenet valahogy nem az igazi. Megpróbáltuk ugyan visszapasszírozni a régi, jól bevált játékmenetet a Convictionbe, de mivel láttuk előre, mekkora siker lesz az Assassin's Creed, ezért a Ubisoft vezetősége konkrétan ezt közölte velünk: "Srácok, inkább töltsetek el annyi időt a játékkal, amennyit csak lehet, a jövő évben úgyis lesz egy másik címünk, amelyik a nagy zsetont hozza, úgyhogy jól állunk, nem kell egy olyan játékot kiadni, ami nem lesz jó." — mesélte Andréane Meunier, a játék producere, még azt is hozzátéve, hogy így a nagy nyomás lekerült a vállukról és újra kidolgozhatták azokat az alapvető értékeket, amelyek mindig is jellemzőek voltak a sorozatra.

Így úgy tűnik, mindenki jól járt, hiszen a teljesen átdolgozott, új Convictionben minden számottevő kritika alapján rengeteg potenciál van. Sajnos még 2010-ig várnunk kell rá, hogy lássuk: ebből mennyi fog megvalósulni, ugyanis nemrég halasztották el a játék megjelenését.