• A Focus Home Interactive belsős csapata lesz a Deck13
  • A brigádnak a közelmúltban korrekt, de nem kiemelkedő soulslike címeket köszönhetünk
  • Jelenleg pedig egy JRPG-n dolgoznak Chained Echoes címen

A német Deck13 csapata a fennállása során már nem egy játékot letett az asztalra, az utóbbi pár évben pedig elég keményen elmerültek a soulslike zsánerében, vegyes sikerrel. Hozzájuk köthető például a Lords of the Fallen, a The Surge és a The Surge 2 is, melyek bár mind korrekt játékok voltak, a kiemelkedő címektől azért relatíve messze álltak.

Ez viszont nem zavarta a jelek szerint a Focus Home Interactive-ot, akik nemrég bejelentették, hogy felvásárolták a frankfurti stúdiót mind a 70 alkalmazottal együtt. Az általuk kiadott közlemény szerint a Deck13 és a kiadó között már évek óta remek a viszony, és most itt volt az idő ezt a kapcsolatot szorosabbra fűzni. A felvásárlás értelmében a Focus Home Interactive megszerezte a stúdió összes IP-jét, valamint immár hozzájuk tartozik a Deck13 kifejezetten indie fejlesztőknek létrehozott, kiadással foglalkozó ága is.

A Deck13 jelenleg egy Chained Echoes címen futó JRPG-n dolgozik, mely a tervek szerint 2021-ben jön PC-re, természetesen a Focus Home Interactive kiadásában, valamint készül náluk a Lords of the Fallen 2 is, de annak a fejlesztése enyhén szólva is kacifántosan alakult az elmúlt évek során.