GameSpy

Nem olyan rég számoltunk be róla, hogy a játékoskörökben egykor kiemelten népszerű GameSpy egyik napról a másikra lelőtte egy rakás játék internetes szerverét, méghozzá figyelmeztetés és bejelentés nélkül. A sajtó is csak a különböző fórumok panaszos kommentelőitől tudta meg, hogy pár program dobozán immár csak nosztalgiafaktorral bír az online multi ígérete.

A GameSpy eddig hallgatott, most viszont Facebookon szimpla hazugságoknak titulálta a kiadók állításait. A közlemény szerint az érintett játékok szervereit nagyon régóta nem fizette senki, és még ők voltak a jó fejek, hisz sokszor évekig üzemeltették a rendszereket egy fillér bevétel nélkül. Most azonban betelt a pohár, az erőforrások is fogynak, szóval nem volt kecmec, le kellett állítani őket.

Hogy kinek van igaza, nem tudjuk eldönteni. A Rebelliont vezető Jason Kingsley megesküdött rá, hogy a GameSpy a tudtuk nélkül lőtte le a Sniper Elite (adatlapunkon) szervereit, és még annak ellenére sem voltak hajlandók visszakapcsolni őket, hogy a csapat extra pénzt ajánlott a szolgáltatónak. Erre most reagál a GameSpy és homlokegyenest mást állít -- szerintetek ki hazudik?