A Valve mindig is nagy támogatója volt a Kickstarter-szökevény Oculus Rift VR-sisaknak, a nagy barátság pedig újabb magasságokba tört, ugyanis a cég klasszikusa, a 2004-ben PC-n debütált Half-Life 2 hivatalos Oculus Rift támogatást kapott. Sőt, már Linuxon is játszható, hurrá.

Persze a technológia még nem végleges, egyelőre tesztfázisban él, ugyanakkor ha valakinek lesz Oculus Riftje, augusztusban kipróbálhatja, milyen a Half-Life 2-féle virtuális valóság. Azon kevesek pedig, akik már rátették a mancsukat a kiküldött prototípusok valamelyikére, a hivatalos fórum instrukciói alapján tudják bekalibrálni a játékot.

Érdekesség az Oculus Rifttel kapcsolatban, hogy bár sokan még most is szkeptikusak a géppel szemben, valójában működő dologról van szó, ami az eddigi vélemények alapján nemcsak hogy meggyőző, de akár hosszú ideig domináns is lehet, mint új trend. Ennek előszele lehet, hogy az amerikai Edge magazin az Oculus Riftet tette címlapjára, holott részletes GTA V beszámoló is olvasható a lapban.

Half-Life 2 -- Megjelenés: 2004. november 16 -- Gépigény: CPU: 1 magos / 1200 MHz, RAM: 256 MB, VGA: DirectX 7 64 MB, HDD: 4,5 GB