• A Free Guy 55.000-es nézőszámát nem érte el, de 47.000-rel kezdett az új Marvel film
  • Utóbbi kimagasló eredménynek mondható a járványidőszak magyar számaihoz képest
  • Sokan nézték meg a Csernus doktor és Szabó Győző történetét bemutatót Toxikomát

Tegnap írtuk meg, hogy a járványidőszak második legjobb premierjét produkálta a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája. A Marvel első ázsiai közegben játszódó szuperhősfilmje itthon is szépen szerepelt, 47.000 látogatót vonzott, bár ezzel nem sikerült túlszárnyalnia a Free Guy 55.000-es nyitányát. Magyar viszonylatban – és a pandémia számaihoz mérten – kiemelkedőnek mondható a friss MCU-opusz debütje. Az utóbbi hetekben Ryan Reynolds-ékon kívül egyedül a Magyarországon meglepően jól kezdő Az Öngyilkos Osztagnak sikerült megközelítenie Shang-Chiékat a maga 43.000-es nézőszámával.

  • A film főhőse a gyerekkorától harcosnak nevelt Shang-Chi, aki azonban felnőve szakít a családi örökséggel és San Fransiscoba utazik, hogy normális életet élhessen. A Tíz Gyűrű nevű maffiaszervezet viszont megtalálja őt, élén a Mandarinnal, vagyis a férfi apjával. A filmben A hihetetlen Hulkból ismert Förtelem is felbukkan. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Toxikoma

Ritkán fordul elő, hogy magyar film igazán méretes jegybevételt termeljen, a Toxikoma debütáló statisztikái viszont figyelemre méltóak. A Marvel produkció után a Szabó Győző önéletrajzi írásán alapuló filmre voltak legtöbben kíváncsiak itthon. 15.000-en ültek be rá, ami nagyjából abban a sávban mozog, mint az elmúlt hónapok hollywoodi alkotásaié.

  • A Szabó Győző önéletrajzi könyvén alapuló filmben a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) feszül egymásnak, majd válik baráttá.

Free Guy

Hiába a fenti sikerek, szeptember első hétvégéje nem mondható különlegesnek a többi film teljesítményének tükrében. Egyedül a hetek óta sziporkázó Free Guy-nak sikerült még átlépnie a tízezres nézőszámot.

  • Guy egyszerű NPC, aki programhiba folytán átlagos banki alkalmazottból valódi főhőssé válik. Saját módszereivel tesz igazságot a világban, sőt egy gamer lány avatárjába is beleszeret, amikor a játék tulajdonosa hajtóvadászatot indít ellene. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Mancs őrjárat

Az általunk is méltatott és nemzetközileg szép bevételt termelő Mancs őrjárat közelítette meg 9.500 nézőjével a fenti adatokat, más produkciók már elmaradtak ettől a teljesítménytől.

  • Macskás polgármester kerül Kalandváros élére, aki egyre nagyobb kalamajkát okoz. Ryder és a kutyák erős ellenszélben újítják meg a Mancs őrjáratot, hogy a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve mentsék meg otthonukat és annak lakóit. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Csalódást keltő számok

A Bébi úr 2-re csak 8.500-an voltak kíváncsiak, James Wan újonnan debütált horrorfilmje, a Eleven kór pedig csalódást keltően alacsony, pusztán 7.500-as kezdést ért el.

  • Az első epizódban megismertük a viszálykodó, ám végül egymással kiegyező testvérpárt, a folytatásban pedig már felnőttként látjuk a fivéreket. Egyikük otthon ülő, dús fantáziájú apuka, öccse azonban menő üzletember lett, akinek nincs ideje családot alapítani. Kárpótlásul unokahúga szervezi be őt a bébi bizniszbe. Vagyis újra gyerekké változnak hőseink. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.
  • Madisont látomások gyötrik, amikben egy arctalan gonosztevő brutális gyilkosságai tűnnek fel. Már gyerekkorában hasonló rémképek kerülgették, újabban pedig ő maga is áldozattá válik.

A hétvégi TOP 10-be szerény, néhány ezres nézőszámmal jobbára régóta vetített alkotások, a Kampókéz, a Dzsungeltúra, a Croodék 2 és az Idő futottak be. Ti mit néztetek az elmúlt napokban?

shang-chi-and-the-legend-of-the-ten-rings-1278566-1280x0.jpeg
(A kép forrása: The Tech Tack)