A The Sun című angol bulvárlap már többször mosolyt csalt az arcunkra, elég csak arra a mókás esetre gondolni, amikor a derék újságírók valóságnak hitték a Deus Ex: Human Revolution című játék egy víruskampányát. Nos, most újabb magas labdát dob felénk a Sun: a lap szerint a videojátékok ugyanolyan súlyos függőséget okoznak, mint a heroin nevű kábítószer!

Az ominózus cikk azt állítja, hogy a The Sun riporterei nyomozást indítottak a játékok okozta orvosi esetek ügyében, és azt találták, hogy:

  • 5000 hívást fogad egy klinika a segítségkérőktől (hogy ez most napi, heti, éves vagy milyen mennyiség, nem derül ki a cikkből).
  • A Call of Dutyhoz három öngyilkosság köthető (majdnem négy, amikor rájöttem, hogy a Modern Warfare kampányát egy délután alatt le lehet darálni).
  • A játékok emelik az agy dopaminszintjét.
  • Durva kémiai rúgást kapunk, amikor játsszunk.

A Sun persze gondol az olvasóira, így egy tíz kérdésből álló kérdőívet is mellékel, amiből kiderül, hogy játékfüggők vagyunk-e. Elhanyagolod a munkád a játékok miatt? Úgy gondolod, hogy semmi sem fontosabb az életedben, mint hogy játssz? Nincs más hobbid? Ajjaj, azt hiszem, közel a vég!

The Sun