A Kalypso Media az E3-on, Los Angelesben jelentette be, hogy felvásárolta az Ascaron Entertainment GmbH-t, szőröstül-bőröstül, azaz a legtöbb brand (márka), mindenféle jogok és immateriális javak is a birtokukba kerültek. Így mostantól már a Kalypso csoporté a DarkStar One, a Patrician vagy épp a Port Royale franchise (érdekes, hogy a sajtóközlemény nem tér ki a Sacredre, de remélem, ez csak véletlen...), illetve a lejártukig az Ascaron által megvásárolt licenceket is átvették.

Ám az Ascaron mégsem tűnik el a süllyesztőben teljesen: létrehoznak egy új stúdiót Németországban, amelyben a germán urak lesznek a főrészvényesek, és amelynek alapító főnöke két korábbi vezető játéktervező lesz, Kay Struve és Daniel Dumont, a 12 fős munkatársi gárdát pedig az Ascaron volt csapatából válogatják össze. Természetesen a készülő projektekről még nem beszélnek, de marad a minőségi PC-s és konzolos termékvonal.

A Kalypso Mediát Némethonban 2006 nyarán két veterán, Simon Hellwig és Stefan Marcinek alapította, majd egy év múlva az Egyesült Királyságban is nyitottak irodát Andrew Johnson (az Atari volt értékesítési igazgatója) és Charlie Barrett (a THQ volt európai fejlesztési főnöke, de dolgozott a Ubisoft és a Warner színeiben is) vezetésével. A cégcsoport mára igencsak megerősödött, legutóbbi akkor kaptuk fel a fejünket velük kapcsolatban, mikor bezsákolták a Tropico 3 jogait; a cucc azóta már javában készül bolgár Haemimont (Imperium Romanum) műhelyében, alant láthatjátok az E3-as, brutálisan hangulatos előzetest.

Az új stúdióval és annak fejlesztéseivel kapcsolatos híreket későbbre ígérték, úgyhogy hamarosan talán többet is tudunk majd.