Egy esküvőről általában a könnyfakasztó fogadalmak, a gyönyörű menyasszonyi ruhák és a vígkedélyű násznép jut az emberek eszébe, ám jó ideje megtanulhattuk, hogy a horrorfilmeseknek semmi sem szent. Ezalól természetesen a cikkünk témáját adó ceremónia sem jelent kivételt, így az alábbi néhány sorban olyan arákat hoztunk el nektek, akiknél egészen új értelmet nyert a "nagy nap" fogalma.

Frankenstein menyasszonya (1935)

Ki mással kezdhetnénk a listát, mint az egyik legikonikusabb arával, akinek vagány frizurája visszafordíthatatlanul beírta magát a filmtörténelembe? Az 1931-es Frankenstein sikere után négy évvel jelent meg ez a film, amelyben Elsa Lanchester alakította felejthetetlenül a Boris Karloff által megformált szörny tragikus sorsú jövendőbelijét.

frankensteinmenyasszonya.jpg

A kép forrása: Wikipedia

Mayem Lim (The Ghost Bride – 2017)

A fülöp-szigeteki spirituális horrorfilm címszereplője Mayem Lim (Kim Chiu alakításában), aki – hogy családját segítse anyagilag – hozzámegy egy gazdag család halott fiához. Ez a „szellemházasság” névre hallgató tradíció egyébként valós, bevett szokás Délkelet-Ázsiában, sőt, Kínában olyan is van, hogy a menyasszony és a vőlegény is halott, amikor a család összeadja őket, érdekes... A filmben egy rituáléra kényszerítik a menyasszonyt, aminek következtében elkezdenek hullani körülötte az emberek.

theghostbride.jpg

A kép forrása: iWantTFC

Grace Le Domas (Aki bújt – 2019)

Az egyik legrosszabb filmes friggyel Grace (Samara Weaving) dicsekedhet, akinél jól indul minden, hiszen szereti vőlegényét és egy rendkívül gazdag családba készül beházasodni. A famíliának azonban van egy megkérdőjelezhető hagyománya, a lány pedig – szó szerint – rossz lapot húz. A leendő rokonok elkezdenek vadászni rá, Grace pedig kénytelen egy csodaszép csipke menyasszonyi ruhában felvenni velük a harcot.

akibujt.jpg

A kép forrása: Variety

Tiffany Valentine (Chucky menyasszonya – 1998)

Mindenkinek olyan barátnőt kívánunk, mint szexi goth Tiffany Valentine, aki megveszteget – majd megöl – egy rendőrt, hogy adja ki neki szerelme (azaz Chucky baba) maradványait, amit voodoo varázslattal éleszt fel. És mindezért mi a hála? Hogy amikor felhozza az esküvőt, Chucky kineveti és megöli, majd a lelkét egy babába költözteti, na szép. És még csak a film legelején tartunk, a java ezután következik.

chuckymenyasszonyahorror.jpg

A kép forrása: Tubi

Evie Jackson (A Meghívás – 2022)

Érdekes forgatókönyv, amikor nem is tudod, hogy esküvőd lesz, aztán arra térsz magadhoz, hogy menyasszonyként esküszöl örök hűséget, ráadásul egy vámpírnak. Ebben a helyzetben találja magát hősnőnk, akit a Trónok harcából megismert szépséges Nathalie Emmanuel alakít. A film lazán Drakula történetén alapszik, akiről köztudott, hogy elég meggyőzően tudott udvarolni. Evie-ről kiderül, hogy egy nemesi angol család sarja, mire ő lelkesen a szigetországba utazik, ahol csak szenvedés várja.

ameghivas.jpg

A kép forrása: Yahoo News Canada

Clara (Rec 3: Genesis –2012)

Viszontagságokon átment menyasszonyaink közül toronymagasan Clara (Leticia Dolera) az első helyezett, mert az ő esküvője a legborzalmasabb. A nagysikerű spanyol horrorsorozat ennél a résznél már elhagyta a kézikamerás stílust és rendes játékfilmként szenvedhetjük végig a mátkapár „kalandjait” az emberevő násznép elől menekülve. Clara fantasztikusan mutat az egyre piszkosabb és véresebb menyasszonyi ruhában, ahogy a zombikat – vagyis a „veszett” vendégeket és családtagokat  henteli, véres végzete felé haladva.

rec3genesis.jpg

A kép forrása: IMDb