Június végén még arról volt szó, hogy négy Mass Effect: Andromeda regény jelenik meg, de a Titan Books alaposan átírta a terveit. Ugyanis a könyvek számát leredukálták háromra, és a sorrenden is változtattak a kiadó vezetői. Elsőnek 2017 márciusában a Mass Effect: Nexus Uprising fog megjelenni, amit egy szerzőpáros, Jason M. Hough és K.C. Alexander jegyez. 

Jason M. Hough első regénye a The Darwin Elevator címet viseli, és Kevin Hearne azt írta róla, hogy szokatlanul erős könyv, ami tele van érdekes karakterekkel és feszültséggel. Ennek alapján valószínűleg a Nexus Uprising minőségével sem lesz probléma, amit a Mass Effect: Annihilation követ nyáron (Catherynne M. Valente), majd ősszel kerül kereskedelmi forgalomba a Mass Effect: Initiation (N.K. Jemesin), amit pár hónappal ezelőtt még az első könyvként aposztrofáltak.

Negyedik könyv nem lesz, legalábbis egyelőre. Erről Mac Walters beszélt. "Amikor először társultunk a Titánnal, úgy volt, hogy írok egy plusz könyvet, ami összekötő hídként szolgált volna a Mass Effect mozifilmhez. Amikor azonban kreatív rendező lettem, az Andromeda került előtérbe. Így azt találtuk ki, hogy a negyedik könyv csak akkor készül el, ha látjuk, hogyan szerepel a trilógia a pénztáraknál és a rajongóknál." -- mondta el az Eurogamernek. A Nexus Uprising az Egyesült Államokban március 27-én jelenik meg, a magyarországi premier dátuma egyelőre kérdéses.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!