• Jordan Peele Mi című horrorjáról írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • A Marvel Kapitány minden idők tizedik legnézettebb képregényfilmje lett
  • Három animációs produkció is versenyez egymással a mozikban: a Csodapark, az Így neveld a sárkányodat 3. és A Lego-kaland 2.

Jordan Peele-t színész-komikusként jól ismerte az amerikai közönség, két évvel ezelőtti rendezői debütálása, a Tűnj el! azonban világszerte ismertséget hozott neki. Nem meglepő hát, hogy a Mi (kritikánkat itt olvashatjátok) nyitóhétvégéjén máris nagy bevételt hozott, arra viszont senki sem számított, hogy minden idők második legjobb eredeti, élőszereplős mozinyitányát produkálja majd Amerikában. 70 millió dolláros bevételével teljesen lepipálta a mezőnyt.

awtk9kqturbxy9mmtk5yjhimti0mgy0ywmwzwq5mza2mwzmn2qyymuzmc5qcgvnkzuczqmwamldgqewaaexaa.jpg

Sikerességben csak a Végjátékot felvezető Marvel Kapitány (kritikánkat itt olvashatjátok) veheti fel a versenyt a Mivel. Carol Danvers előzménytörténete 35 milliót termelt harmadik hétvégéjén a tengerentúlon, így összességében 910 millió dollárnál jár, amivel minden idők tizedik legjobb képregényfilmjévé vált.

A Mi és a Marvel Kapitány mellett eltörpülő, néhány milliós profitot termeltek „csupán” más jelenleg futó produkciók. Három animációs film versenyez: a Csodapark, az Így neveld a sárkányodat 3. és a Lego-kaland 2., amik ebben a sorrendben végeztek a hétvégi nézettségi adatok szerint. Természetesen mindhárom film bőven nyereséges, az Így neveld a sárkányodat 3. 129 milliós készítési költségei mellé szerzett 488 milliós bevétele azonban különösen jónak számít.

Jó adatokat hozott még a hétvégén a nálunk csak májusban debütáló Két lépés távolság című szerelmi melodráma (korábban Öt lépés távolság néven reklámozták itthon), illetve a Magyarországon be sem mutatott A Madea Family Funeral című vígjáték, bár a Mi és a Marvel Kapitány sikereit meg se közelítik.