• A Mi egy problémákkal küzdő család rémálomba torkolló nyaralásáról szól
  • Az Elrabolt világ egy idegenek által megszállt Földön játszódik, ahol egy maroknyi csapat fellázad a paternalista diktatúra ellen (kritikánkat itt olvashatjátok)
  • A Bazi nagy francia lagzik 2-ben Claude és Maria megpróbálják megakadályozni, hogy vejeik külföldre költöztessék a családot
  • A Colette a legendás francia írónő férje elnyomásában töltött sanyarú éveit mutatja be, a főszerepben Keira Knightley látható

Újabb izgalmas csütörtök elé nézünk, több nagy nevű produkció is debütál ma a hazai mozikban. A legnagyobb reflektorfényt Jordan Peele és második rendezése, a Tűnj el! (Get Out) nyomvonalán továbbhaladó Mi (Us) élvezi. A misztikus-pszichedelikus formanyelvre és a társadalmi-szociokulturális mondanivalóra fókuszáló alkotás hősei egy nehézségekkel küzdő, de szerethető család, akiknek a nyaralása nem úgy sikerül, mint ahogy azt tervezték.

us-first-look4bha.jpg

us-first-look-lupita-nyongox2ky.jpg

Mától látható az eredetileg Fogvatartott államként reklámozott, most mégis Elrabolt világ címen bemutatott disztopikus sci-fi. A történet egy idegenek által megszállt Földön játszódik, ahol egy maroknyi csapat fellázad a paternalista diktatúra ellen. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Ma debütál a 2014-es év gigasikere, a hollywoodi szuperprodukciókat is maga mögé utasító Bazi nagy francia lagzik második epizódja. A Verneuil család ezúttal komoly nehézségekkel szembesül, ugyanis Claude és Maria vejei külföldre akarnak költözni. Hőseink azonban mindent megtesznek, hogy otthon tartsák az egész családot.

A Colette a legendás francia írónő férje elnyomásában töltött sanyarú éveit mutatja be, a főszerepben Keira Knightley látható.

Ma debütál egy francia-belga feliratos opusz, az Életem értelmei is. A film hivatalos szinopszisa szerint „Olivier mindent megtesz, hogy mintaapa és mintaférj legyen, emellett pedig igyekszik munkájában is a maximumot nyújtani. Ennek ellenére felesége, Laura egy napon minden előzmény nélkül elhagyja családját. A férfi egyedül marad két gyermekükkel és igyekszik átvészelni ezt az átmeneti állapotot, ám hamarosan rá kell jönnie, hogy felesége soha nem jön haza.”

A világ gyengéd közönye címen érkezik egy kazah-francia alkotás is. A film fiatal hősnője hatalmas adósságot örököl hirtelen elhunyt apja után, ezért elhagyja nyugodt vidéki életét és szerelmével városba költözik, hogy törleszthesse adósságait és anyját megmentse valahogy a börtöntől.