• Ma érkezik az igaz történetet elmesélő pankrátor-vígjáték, a Családi bunyó
  • Két másik sportfilm is debütál: a Szabadúszók című vígjáték és a norvég-svéd Itt járt Britt-Marie
  • A Királynő kutyája című animációs mese II. Erzsébet corgijának csínytevéseit mutatja be
  • Ma debütál az Apró mesék című II. világháború után játszódó történelmi thriller és az Egon Schiele-biopic is

Ha csütörtök, akkor újabb premiernap a magyar mozikban. A ma debütáló alkotások közül a Dwayne Johnson égisze alatt készült Családi bunyót kíséri a legnagyobb várakozás. Az igaz történetet elmesélő film egy egész életükben pankrátornak készülő angol testvérpárról szól. A legnagyobb tévés szerződéssel bíró harcművészeti szervezet új tagokat toborzó körútján azonban csak egyiküket választják ki és viszik magukkal.

Mától látható egy másik sport-vígjáték is. A belga-francia Szabadúszók hőse a munkanélküli és gyerekei tiszteletét teljesen elveszítő családapa. Reménytelennek tűnő munkakeresése közben rátalál egy amatőr szinkronúszó csapatba jelentkezőket kereső hirdetésre, és végül beadja a derekát. Döntése teljesen megváltoztatja korábbi életét.

A norvég-svéd Itt járt Britt-Marie sem szakad el teljesen a sporttól. A Fredrik Backman Az ember, akit Ovénak hívtak című regényét adaptáló mozi főhőse egy középkorú nő, aki elhagyja férjét és teljesen új életet kezd. Egy kisvárosba költözik, és bár semmi köze a focihoz, a helyi csapat edzője lesz. Úgy tűnik, bármikor új életet lehet kezdeni.

Megérkezett a Királynő kutyája című animációs mese is, ami II. Erzsébet brit uralkodó corgik iránti szeretetén alapul. A bájos pofájú kutyus amilyen könnyedén kerül a királyi családhoz, csínytevéseinek hála olyan gyorsan repül is a Buckingham Palotából. Idővel meg kell tanulnia méltóságteljesen viselkedni.

Köbli Norbert, A vizsga, A berni követ, a Félvilág és az Örök tél forgatókönyvírója új történelmi thrillerrel állt elő: az Apró mesék hőse egy a II. világháború utáni kaotikus állapotok között ügyeskedő férfi. Amikor jobbnak látja menekülőre fogni a dolgot, Pestet elhagyva egy erdő mélyén talál menedéket egy gyerekével együtt élő házas nőnél. Szerelmi viszony bontakozik ki köztük, pedig a nő férje bármelyik pillanatban hazatérhet a frontról.

A századelős Bécs kiemelkedő festőjének életét dolgozza fel az Egon Schiele: A halál és a lányka című életrajzi film. Dieter Berner rendező a művész hirhedt botrányai mellett nagy figyelmet fordított két múzsájára, húgára és a tizenhét éves, A halál és a lányka című festményén megörökített Wally-ra is.