• Azt pletykálják, hogy újabb nagy felvásárláson dolgozik a Microsoft
  • A híresztelések szerint egy nagy játékkiadó a célpont

A tavalyi év egyik legnagyobb és legfontosabb bejelentése volt a videójáték-iparban, amikor is kiderült, hogy a Microsoft tulajdonába kerül a Bethesda anyacége, a ZeniMax Media, a redmondi óriás pedig úgy tűnik, hogy nem áll le, nemrég ugyanis több forrás is arról számolt be, hogy a vállalat újabb nagyon komoly felvásárlási üzleten dolgozik.

a-microsoft-allitolag-ujabb-bethesda-szintu-felvasarlasra-keszul.jpg

Konkrét célpontot egyik forrás sem nevezett meg, de azt állítják, hogy egy nagy játékkiadóról van szó, így hasonló kaliberű üzletről beszélhetünk, mint a Bethesda felvásárlása. Ennek megfelelően azonban jó ideig el fog még húzódni a dolog, a bejelentés pedig az egyik forrás, King Ragnar szerint akár 2022 elejéig is elhúzódhat, de ezen nincs semmi meglepő, elmondása szerint ugyanis a Bethesdával három éven keresztül tárgyaltak.

Ami különösen figyelemre méltóvá teszi a pletykákat, az Brad Sams reakciója, aki egyértelműen bennfentesnek számít Microsoft témában, és korábban maga is szivárogtatott már többször igaznak bizonyuló információkat. Nála is rákérdeztek ugyanis, hogy mi ez az egész, amire egyszerűen csak egy kacsintós smiley-val reagált. Később azonban hozzátette, hogy ezek az üzletek rendkívül komplikáltak, és nem lehet tudni, hogy egy hét vagy egy év alatt zárulnak-e le, úgyhogy inkább nem menne bele jobban, mert nem szeretné, ha napi szinten arról kérdezgetnék, hogy mikor lesz már a bejelentés. Egy azonban biztos: a Microsoftnak van mit a tejbe aprítania, hiszen a videójátékos részlegük kiváló számokat hoz.