A kanadai születésű szakember nem éppen kezdő a videojátékos szakmában, hiszen a BioWare berkeiben a Mass Effect három felvonásának levezénylésén kívül ő dirigálta a Star Wars: Knights of the Old Republicot, de részt vett a Baldur’s Gate II, valamint a Neverwinter Nights munkálataiban is. Hudson augusztusban hagyta ott a céget, hogy a Microsoft Studiosnál kisebb pályamódosítással a kiterjesztett valóság felé fordulhasson. Kreatív direktorként elsősorban a HoloLens Experiences programért lesz felelős, melynek célja, hogy egyfajta virtuális kijelzővé varázsolja az egész otthonunkat, de emellett Xbox-játékokon is dolgozik majd.

„Lenyűgöz, hogy a HoloLens technika már most mire képes.” – lelkendezett Hudson. „Sétálhatok például a Marson, miközben a kávémat kortyolgatom az irodában, Skype-on cseveghetek a barátaimmal, akik rajzolhatnak a környezetembe található falakra, vagy megalkothatok egy objektumot egy 3D modellező programban, aminek a hologramja a mellettem lévő asztalon helyezkedik el… Ezek a meghatározó első élmények megerősítették bennem a hitet, hogy a holografikus technológia az, ahol nekem éppen lennem kell.”

casey-hudson-microsoft.jpg

Hudson szerint pár éven belül elképesztő hatás gyakorol majd a kiterjesztett valóság és a holográfia a technológiához fűződő mindennapi viszonyunkra, éppen ezért nagyon örül, hogy ezzel foglalkozhat. Ugyanakkor a suszter nem hagyja el a kaptafát sem, hiszen a sokoldalú szakember több innovatív Xbox-cím, valamint windowsos játék megalkotásában is részt vállal majd.