Sosem tudtad, hogy pontosan mire jó a PS4 kontrollerének világító sávja? Nos, mások is így voltak ezzel, de a Sony végre elárulta a nagy titkot, ami végül is pofonegyszerűnek bizonyult: a DualShock 4 úgynevezett lightbar része a nemrégiben bejelentett Morpheus VR miatt volt szükséges.

A fény arra kell, hogy a virtuális valóság szemüveg pontosan követni tudja a kontroller mozgását, s így máris világos, hogy a Sony miért nem engedi kikapcsolni ezt a fényt, holott sokan panaszkodtak arra, hogy visszaverődik a tévén -- a legutóbbi rendszerfrissítéssel azért valamelyest lehet tompítani a fényen, ha valakit nagyon zavarna.

A fénysáv beépítését egyébként a Morpheus VR csapat kérte, a Sony pedig kiadta parancsba, hogy a fejlesztők nem beszélhetnek ennek pontos funkciójáról, ameddig el nem jön a megfelelő pillanat. A Sony Computer Entertainment Europe vezető tervezője, Jed Ashforth a TechRadar stábjának el is mondta, hogy az elmúlt hat hónapban csak hárítani tudták a fénysávra vonatkozó kérdéseket a titoktartás miatt.

ps4-dualshock-4.jpg