• A női játékosok 59 százaléka elrejti a nemét
  • A megkérdezettek háromnegyedét érte már negatív tapasztalat

A Reach3 Insights és a Lenovo nemrégiben felmérést végzett, melynek során 900 női játékost kérdeztek meg az Egyesült Államokból, Németországból és Kínából az online játékokban szerzett élményeikről. Ebből kiderült, hogy a megkérdezettek több mint a fele, 59 százalék elrejti a nemét, így szeretnék ugyanis elkerülni azt, hogy zaklassák őket.

"Sokszor inkább férfi karakterként játszom az MMORPG-kben, így a többiek nem tudják, hogy lány vagyok. Azért teszünk így, hogy ne flörtöljenek velünk és ne küldözgessenek üzeneteket vagy képeket" – írta az egyik válaszadó.

A megkérdezettek 77 százaléka válaszolt úgy, hogy tapasztalt már nemi alapú diszkriminációt online játék során, a legtöbb esetben (70%) pedig a képességeiket vonják kétségbe.

A játékostársakkal ellentétben a fejlesztőkkel már sokkal elégedettebbek a női játékosok: az AAA-kategóriás játékok kapcsán 80 százalék, az indie címeknél pedig 91 százalék válaszolta azt, hogy elégedett azzal, ahogyan reprezentálják a gyengébbik nemet. A marketing terén ugyanakkor már nincs meg ez az elégedettség: 71 százalék válaszolta azt, hogy a hirdetésekben mutathatnának több női játékost, esetleg használhatnának női hangalámondást.

a-noi-jatekosok-tobbsege-nem-meri-felvallalni-a-nemet-az-online-jatekokban.jpg