A Radical Entertainment új játéka, a Prototype sok ember érdeklődését felkeltette, hiszen a különleges képességekkel rendelkező Alex Mercer bőrébe bújva immáron sokadszor dönthetjük romba New Yorkot, azonban a dolog pikantériája az, hogy hősünkkel bárki alakját felölthetjük, így könnyedén el tudunk vegyülni a minket kereső katonák között. Azonban ha felforrósodna helyzet, másra is használhatjuk a képességeinket, például elmenekülhetünk, helikopterről helikopterre ugrálva és falon futva, de dönthetünk úgy is, hogy megküzdünk az ellenfeleinkkel. Ebben az estben egy hatalmas kalapáccsá alakíthatjuk a kezünket, amivel irdatlan pusztítás vihetünk végebe, de tüskéket is kilőhetünk a talajból, egyszóval csak a képzeletünk szabhat hátárt, de ne gondoljuk, hogy mindezt csak a saját szórakoztatásunkra tesszük, hiszen egy kormányösszeesküvést kell lelepleznünk, és kideríteni, hogy miféle teremtménnyé lettünk.

A játék a kiadott képek és videók alapján egészen jól néz ki, a textúrák élesek, és a karakterek is szépen ki vannak dolgozva, ám mostanáig rejtély volt, milyen gép kell, hogy mindezt megjelenítsük.

Minimum konfiguráció:

  • Operációs rendszer: Windows XP (Service Pack 3-mal) vagy Windows Vista (Service Pack 2-vel)
  • CPU: Pentium Intel Core 2 Duo 2.6 GHz vagy AMD Athlon 64 X2 3800+, illetve ezeknél jobb
  • RAM: 1 GB (Windows XP ) / 2 GB (Windows Vista)
  • VGA: NVIDIA GeForce 7800 vagy ATI Radeon X1800, illetve ezeknél jobb; 256 MB videokártya-memória, valamint DirectX 9.0c és a Shader Model 3.0 megléte kötelező
  • HDD: 8 GB
  • Hang: DirectX 9.0c