A két nextgen konzol nyers hardverfelépítést megnézve azt lehet látni, hogy a PS4 előnyben van az Xbox One-nal szemben. A témában jártasak (és az önjelölt szakemberek) ezt az előnyt 30%-ra teszik, vagyis ennyivel gyorsabb a Sony új konzolja, a Microsoft szerint azonban ekkora különbségről szó sincs.

Az erőkülönbség kapcsán Albert Penello szólalt meg, s azt nyilatkozta, hogy a gépek architektúrájából fakadóan nincs akkora teljesítménybeli eltérés, mint azt a hardverfelépítésből következtetni lehet, s semmiképpen sincs szó 30%-os differenciáról, az ugyanis nyilvánvaló lenne.

„Az emberek tisztában vannak azzal, hogy nekünk vannak a legjobb grafikai programozóink a világon -- mi csináltuk a DirectX-et, az API-t, amire mindenki dolgozik. Mindenki megtapsolja a Sonyt a hardveres ügyessége miatt, de komolyan úgy gondoljátok, hogy pont mi ne tudnánk a maximális grafikára optimalizálni a rendszerünket? Komolyan?

Sokan utálnak, amiért ezt mondom, de minden generációban leróttuk már ezt a kört. A Sony mindig erősebb konzolt ígér: ezt tették a Cell-lel, ezt tették az Emotion Engine-nel, és most ezt teszik megint, holott a játékok pont úgy, vagy jobban néznek ki Xboxon.” -- Albert Penello, a Microsoft terméktervezési osztályának vezetője.

A Xbox szószólója, Larry Hyrb ezt annyival egészítette ki, hogy ő már nagyon várja az elkövetkezendő hónapokat, hogy kiderüljön az igazság az Xbox One-ról.

xbox-one-alt.jpg