A Sony vezérigazgatója, Hirai Kaz pár fontos számot árult el a befektetőknek a PS4-gyel kapcsolatban, s mindegyik olyan volt, ami minden bizonnyal mosolyt csalt az arcokra. Egyrészt kiderült, hogy az eddig több mint hétmillió példányban elkelt konzol felhasználói bázisának mintegy fele, vagyis nagyjából 3,5 millió ember PS Plus előfizető, amivel a Eurogamer becslése szerint alsó hangon 19,5 millió dollárt keresnek havi szinten.

Másrészt -- és ez a fontosabb -- megtudtuk, hogy a PS4-gyel immáron pénzt keres a cég, tehát nem veszteséges a hardver eladása. Ez nagy szó, ugyanis a PS3 esetében ez nem jött össze ilyen gyorsan, illetve ezzel sikerült véghezvinni, amit még tavaly szeptemberben ígértek, vagyis azt, hogy nem fogják veszteségesen árulni a gépet, megtörve ezzel egy régi „hagyományt”.

Mindezek fényében a Sony bízik abban, hogy a PS4 túl tudja majd szárnyalni a PS2 eladásait, ami persze nem lesz kis feladat, a legendás konzolból ugyanis világszerte 155 millió példányt adtak el 12 év alatt.

sony-ps4.jpg